Τυρόψωμο με τυριά και κρεμμύδι

Σας παρουσιάζω μια ελαφρώς τροποποιημένη εκδοχή του τυρόψωμου! Υπέροχο, αρωματικό, ελαφρύ και απαλό!

Εκτέλεση:

– 1 κούπα γιαούρτι
– 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
– 1 κούπα ανθότυρο ή φέτα
– μισό φλιτζάνι κίτρινο τυρί σε κύβους
– δυόμισι κούπες αλεύρι
– 1 αυγό
– 3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
– 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
– 1-2 μίσχοι φρέσκων κρεμμυδιών
– χρωματιστό αλάτι για ψεκασμό

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αφαιρέστε το τηγάνι καλύπτοντάς το με χαρτί ψησίματος.
Στη συνέχεια, βάλτε τη σόδα στο γιαούρτι και περιμένετε να αφρίσει. Ενώ περιμένετε, τριψτε το τυρί, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το τυρί σε κύβους. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, ασπράδι αυγού, ζάχαρη και αλεύρι στο ήδη αφρώδες γιαούρτι. Όλα αναμιγνύονται καλά με το χέρι και η ζύμη πρέπει να έχει κολλώδη συνοχή.

Ρίξτε μια ποσότητα περίπου δύο κουταλιών της σούπας με ένα άκρο στο ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και σε απόσταση. Αλλείψτε τα τυρόψωμα με τον κρόκο και τις πιέζετε ελαφρά και τις διαμορφώνετε σε μίνι πίτες.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά, καθώς κρυώνουν ελαφρώς, με βούτυρο και πασπαλίζουμε με λιγο αλάτι.

Καλη Απόλαυση! ❤️

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες λαχανικών με πατατοκεφτέδες
Επόμενο άρθροΓλυκοπατάτες με σκόρδο…δε θα πιστεύετε τι τρώτε