Τα Ζαμπονοτυροπιτάκια είναι η ιδανική λύση για ένα γρήγορο σνακ, ένα κολατσιό στο σχολείο ή ένα κέρασμα που θα λατρέψουν όλοι. Η σφολιάτα γίνεται τραγανή και χρυσαφένια, ενώ η γέμιση λιώνει μέσα, δημιουργώντας ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Εγώ τα φτιάχνω συχνά και πάντα εξαφανίζονται αμέσως!

Συστατικά:

1 ρολό σφολιάτας
150 γραμμάρια Μαγειρεμένο ζαμπόν
150 γρ τυρί σε φέτες (I Emmenthal)
1 αυγό για βούρτσισμα

Μέθοδος:

Ανοιξτε το ρολό της σφολιάτας και τοποθετήστε από πάνω τις φέτες ζαμπόν και μετά τις φέτες του τυριού.
Τυλίξτε και κόψτε τα ρολά του ίδιου μεγέθους, περίπου δύο δάχτυλα.
Στρώνουμε το ταψί με χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τα στριφτάρια προς τα πάνω.
Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε φούρνο στους 180 ° για 30 λεπτά, η ζύμη πρέπει να είναι χρυσή.
Μόλις κρυώσουν μπορούν να σερβιριστούν.

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Ζαμπονοτυροπιτάκια σας ακόμα πιο επιτυχημένα:

  • Εναλλακτικές γεμίσεις: Αντί για ζαμπόν και τυρί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομμάτια μπέικον, φέτες γαλοπούλας, αλλαντικά ή ακόμα και ένα διαφορετικό τυρί, όπως κασέρι ή κάποιο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας.
  • Μπαχαρικά: Για έξτρα γεύση, μπορείτε να πασπαλίσετε τη σφολιάτα με λίγο πιπέρι, ρίγανη ή πάπρικα πριν βάλετε τη γέμιση.
  • Άλειμμα: Για πιο χρυσαφένιο αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά γάλα στο χτυπημένο αυγό.
  • Σερβίρισμα: Σερβίρετε τα ρολάκια όσο είναι ακόμα ζεστά για να απολαύσετε το λιωμένο τυρί. Είναι επίσης υπέροχα και κρύα!