Νόστιμα και απαλά μπισκότα μπανάνας με σταγόνες σοκολάτας

Απαραίτητα υλικά:

2/3 κουπας Ζάχαρη (μπορεί να αντικατασταθεί με 1/2 μέλι)
1/2 κουπα Λάδι
2 τεμ. Μπανάνες
1 Αυγό
1 κουτ Εκχύλισμα βανίλιας
2 και 1/2 κουταλάκι κούπες Αλεύρι
1 κουτ.γλ Σόδα
1 κουταλιά της σούπας μπεικιν παουντερ
4-5 κουταλιές της σούπας κακάο
Σταγόνες σοκολάτας για κέικ 50 γρ.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε πρώτα τα ξηρά συστατικά – αλεύρι, μαγειρική σόδα, κακάο και μπεικιν.
Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη με το λάδι.
Πολτοποιήστε τις δύο μπανάνες με ένα πιρούνι και προσθέστε τις στην ήδη χτυπημενο μειγμα ζάχαρη και λάδι.
Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Το προκύπτον μείγμα προστίθεται στα ξηρά συστατικά και αναδεύεται έντονα, στη συνέχεια προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας.
Λαμβάνεται ένα παχύ και κολλώδες μείγμα.


Τοποθετήστε χαρτί ψησίματος σε ένα δίσκο.
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, καθαρίστε το μείγμα και διαμορφώστε τα μπισκότα με βρεγμένα χέρια.
Τακτοποιήστε τα σε απόσταση.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά.
Γίνονται εξαιρετικά μαλακά και νόστιμα.

Να τα ευχαριστηθείτε

Προηγούμενο άρθροΚέικ με μπισκότα, μασκαρπόνε και μαρμελάδα βατόμουρου
Επόμενο άρθροΤυρόψωμο στο ταψί