ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

1 μέτριο κρεμμύδι
2 μεσαία καρότα
4 σκελίδες σκόρδο
3 κομμάτια σέλινου
4 φέτες μπέικον
2 φλιτζάνια καλαμπόκι
2 μεγάλες πατάτες
1/2 κουταλάκι θυμάρι τριμμενο
1/2 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη (εάν υπάρχει)
1/2 κουταλάκι σαφραν (εάν υπάρχει)
4 μπαλάκια μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
4 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι γάλα
900 gr ψάρι για σουπα
αλατοπίπερο
2 κσ ελαιόλαδο

ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θερμαίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε φέτες μπέικον. Βάλτε το μπέικον για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σκόρδο, ξεφλουδισμένα και κομμένα καρότα, κόψτε σέλινο και πατάτες σε κύβους. Μαγειρέψτε όλα τα λαχανικά για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.

 

Τώρα προσθέστε όλα τα μπαχαρικά: αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, σαφραν, μουστάρδα, φύλλα δάφνης και όλες τις μπάλες μπαχαρικών. Ανακατέψτε και καλύψτε με το καπάκι.
Προαιρετικά: Εν τω μεταξύ, μπορείτε να αλατίσετε και να τηγανίσετε το ψάρι σε μια κατσαρόλα. Δύο ή τρία λεπτά από κάθε πλευρά.
Τώρα προσθέστε το νερό τα ψάρια για  σούπα στην κατσαρόλα και σιγοβράστε σκεπασμένα για 15 λεπτά ή έως ότου οι πατάτες και τα άλλα λαχανικά είναι μαλακά.
Στο τέλος προσθέστε είτε γάλα ή κρέμα γάλακτος στη σούπα για να προσθέσετε κάποιο όγκο και ανακατέψτε. Σερβίρετε με αλάτι και πιπέρι, αν χρειαστεί.
Βγάλτε την κατσαρόλα από την φωτιά, αλλά αφήστε το να μείνει για άλλα 15 λεπτά με το καπάκι.
Πριν σερβίρετε τη σούπα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα ωραίο κομμάτι φρέσκου ψωμιού στο χέρι!


Απολαυστε το!

ΠΗΓΗ: juliarecipes.com

Προηγούμενο άρθροΦασόλια μαυρομάτικα σε κόκκινη σάλτσα
Επόμενο άρθροH Βασιλόπιτα της Τελευταίας Στιγμής…