Σούπα μπρόκολο με τσένταρ

Υλικά

1 μικρό κρεμμύδι σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο
6-8 φλιτζάνια ψιλοκομμένα κεφάλια μπρόκολου
1 τριμμένο καρότο
10 φλιτζάνια ζωμό κότας ή λαχανικών
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκια ρίγανη
αλάτι
3 φλιτζάνια γάλα ή κρέμα γάλακτος ή μισό και μισό.
πολτό κορν φλαουερ
220 gr cheddar τριμμένο.

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο λάδι κρεμμύδι σε κύβους και 4 σκελίδες σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα και μετά τσ ψιλοκομμένα κεφάλια μπρόκολου και τριμμένο καρότο.
Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε ζωμό κότας ή λαχανικών και φρέσκια ρίγανη. Αλάτι για Γεύση.
Αφήστε το να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο και μετά προσθέστε 3 φλιτζάνια γάλα ή κρέμα γάλακτος ή μισό και μισό.
Προσθέστε πολτό κορν φλαουερ (ανακατεχτε 2 κσ κορν φλαουερ με λιγο νερακι) για να πήξει.
Αφήνουμε να πάρει βράση και μετά σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε cheddar τριμμένο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Δοκιμάζουμε για αλάτι και προσθέτουμε πιπέρι.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Ed Maxwell

 

Προηγούμενο άρθροΛαζάνια με κιμά και μανιτάρια
Επόμενο άρθροΚέικ νουα με κρέμα και σοκολάτα