Σήμερα θα φτιάξουμε ένα πιάτο που είναι πραγματικά όνειρο, ένα φαγάκι που θα ζεστάνει την καρδιά σας και θα σας χορτάσει με τον πιο απολαυστικό τρόπο: τα Ζυμαρικά με Τυριά και Κρούστα Ψωμιού! Είναι η τέλεια επιλογή για ένα οικογενειακό τραπέζι ή ένα χορταστικό βραδινό. Εγώ τα λατρεύω και σας τα συστήνω ανεπιφύλακτα!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Ζυμαρικά με Τυριά και Κρούστα Ψωμιού

Ζυμαρικά με Τυριά και Κρούστα Ψωμιού

Τα Ζυμαρικά με Τυριά και Κρούστα Ψωμιού είναι ένα κλασικό πιάτο που συνδυάζει την αγαπημένη γεύση των ζυμαρικών με την πλούσια υφή των τυριών και την τραγανή αίσθηση της ψωμένιας κρούστας. Είναι η ιδανική επιλογή για τις κρύες νύχτες του χειμώνα ή όταν θέλετε ένα πιάτο που να είναι ταυτόχρονα απλό, νόστιμο και χορταστικό. Εγώ τα φτιάχνω συχνά και πάντα εξαφανίζονται από το ταψί!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτά τα λαχταριστά Ζυμαρικά με Τυριά και Κρούστα Ψωμιού θα χρειαστούμε:

  • 400 γρ. Χοντρά ζυμαρικά (π.χ. πένες, ριγκατόνι, βίδες)
  • 1 κ.σ. Ελαιόλαδο (για το βράσιμο των ζυμαρικών)
  • Αλάτι (για το βράσιμο των ζυμαρικών)
  • 1 Κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
  • Ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα του κρεμμυδιού, περίπου 2-3 κ.σ.)
  • 3 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι (για την κρέμα, κατά βούληση)
  • Κόκκινο πιπέρι (γλυκιά πάπρικα ή καπνιστή, κατά βούληση)
  • Μαύρο πιπέρι (φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση)
  • 4 φλ. (περίπου 1 λίτρο) Γάλα (χλιαρό)
  • 150 γρ. Κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
  • 100 γρ. Κεφαλοτύρι (τριμμένο)
  • 1½ φλ. Τριμμένη ψίχα φρέσκου ψωμιού
  • 2 κ.σ. Βούτυρο (λιωμένο)
  • Ταψί ή πυρέξ (για το ψήσιμο)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα Ζυμαρικά με Τυριά και Κρούστα Ψωμιού:

Ξεκινάμε μισοβράζοντας χοντρά ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, προσθέτοντας και λίγο λάδι. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι, αχνίζουμε σε ελαιόλαδο ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι μαζί με αλεύρι, αλάτι, κόκκινο και μαύρο πιπέρι. Μετά από λίγα λεπτά, ρίχνουμε σιγά σιγά χλιαρό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς.

Μόλις η κρέμα αρχίσει να δένει, τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τριμμένη κεφαλογραβιέρα, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί. Λαδώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ, ρίχνουμε τα μισοβρασμένα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε καλά με την κρέμα.

Για την επικάλυψη, στρώνουμε πάνω από τα ζυμαρικά τριμμένο κεφαλοτύρι, ανακατεμένο με τριμμένη ψίχα φρέσκου ψωμιού και λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει όμορφα.

Καλά μας μαγειρέματα!

Η Συνταγή είναι της κας Κικη Μαυριδου

Notes

Tips για τα Τέλεια Ζυμαρικά με Τυριά και Κρούστα Ψωμιού

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Ζυμαρικά με Τυριά και Κρούστα Ψωμιού σας ακαταμάχητα! Όταν μισοβράζετε τα ζυμαρικά, φροντίστε να είναι "al dente", δηλαδή να κρατάνε λίγο, γιατί θα συνεχίσουν να ψήνονται στον φούρνο. Για την κρούστα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και παξιμάδια τριμμένα αντί για ψίχα ψωμιού, για ακόμα πιο έντονη γεύση. Επίσης, αν θέλετε μία πιο πλούσια γεύση στην κρέμα, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο μοσχοκάρυδο. Μην φοβηθείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικά τυριά, όπως γραβιέρα ή ακόμα και κάποιο μπλε τυρί, αν σας αρέσουν οι πιο έντονες γεύσεις.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή