Ζυμαρικά ογκρατεν με κιμά και σάλτσα μπεσαμέλ

Νόστιμο μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο για όλη την οικογένεια. Σήμερα ετοιμάζουμε πολύ νόστιμα ζυμαρικά ογκρατεν με σάλτσα μπεσαμέλ. Το πιάτο γίνεται χορταστικό και πολύ νόστιμο. Ενα τέτοιο φαγητό μπορεί να ταΐσει μια μεγάλη οικογένεια και όλοι θα μείνουν ικανοποιημένοι.

Υλικά

Ζυμαρικά – 500 γρ
Κιμάς – 500 γρ
Καρότα – 1 τεμ.
Κρεμμύδι – 1 τεμ.
Σκληρό κιτρινο τυρί – 100 γρ

Σάλτσα “Bechamel”
Γάλα – 600 ml
Βούτυρο – 80 g
Αλεύρι 2 κ.σ
Μοσχοκάρυδο – μια πρέζα
Αλάτι – για γεύση
Πιπέρι – για γεύση

Εκτέλεση

Αρχικά βάζουμε τα ζυμαρικά μας σε μια κατσαρόλα να βρασουν. Θα βρασουν για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, ας συνεχίσουμε με τη γέμιση.
Ρίχνουμε φυτικό λάδι στο τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαφρά το λάδι και απλώνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα
καρότα, τριμμένα στον χοντρό τρίφτη.
Αλατοπιπερώνουμε τον κιμάς για γεύση. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε καρυκεύματα της αρεσκείας σας.
Τα καρότα και τα κρεμμύδια τσιγαριζουμε μέχρι να ροδίσουν, απλώνουμε τον κιμά.
Ανακατεύουμε όλα καλά και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα.

Σάλτσα “Bechamel”:
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο.
Μόλις λιώσει τελείως το βούτυρο, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατέψτε τα όλα καλά.
Και τώρα ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Επεμβαίνουμε χωρίς να σταματάμε, για να μην υπάρχουν σβώλοι.

Μόλις αρχίσει να βράζει η σάλτσα, πρέπει να βράσει για 5-10 λεπτά, ανάλογα με την επιθυμητή πυκνότητα.
Όσο περισσότερο βράσει, τόσο πιο πηχτή θα είναι η σάλτσα.
Προσθέστε λίγο αλάτι στη σάλτσα, μαύρο πιπέρι για γεύση και μπορείτε επίσης να προσθέσετε μοσχοκάρυδο.
Συνεχίστε να ανακατεύετε συνεχώς τη σάλτσα για να μην καεί. Μόλις πετυχετε τη συνοχή που χρειάζεστε, μπορείτε να το σβήσετε την φωτιά. Η σάλτσα είναι έτοιμη.

Στην συνέχεια:
Σε ένα ταψί-πυρεξ απλώνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά. Στρώνουμε κιμά πάνω από τα ζυμαρικά. Τώρα πρέπει να ανακατέψετε λίγο τα ζυμαρικά με τον κιμά.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τριμμένο σκληρό τυρί στον λεπτό τρίφτη.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς βάζουμε το ταψί με τα ζυμαρικά να ψηθούν για 30 λεπτά.
Μετά από 30 λεπτά, το φαγητό είναι έτοιμο!

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: Gulya Gladkih

Προηγούμενο άρθροΣουγάνια Λέσβου…Παραδοσιακή συνταγή μιας Μυτιληνιάς
Επόμενο άρθροΚουλουράκια κρασάτα νηστίσιμα