Ζύμη Πιτσας με προζύμι

Σκοπεύω να φτιάξω πίτσα αύριο το βράδυ για να γιορτάσω τον νέο μου φούρνο.

Αυτή η συνταγή είναι καλή για δύο πίτσες με διάμετρο 30 έως 35 εκ.
Χωρίστε στα τρίτα για μικρότερες πίτες (3 πίτες 25 εκ “).

Υλικά:

250 γρ φυσικό Προζύμι
250g (1 φλιτζάνι) ζεστό νερό (110 βαθμοί)
350 γρ αλεύρι 00
100γρ Φλιτζάνι Σιμιγδάλι
8g αλάτι
26g Ελαιόλαδο
36 γραμμάρια μέλι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Χρησιμοποιήστε ένα σύρμα ζύμης.
Όταν συνδυαστεί αρκετά, το βάζετε σε μια πολύ αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώστε το για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει η ζύμη στα χέρια σας. Προσθέστε αλεύρι στα χέρια σας μόνο όταν ζυμώνετε για να μην κολλήσει η ζύμη.
Προσθέστε όσο το δυνατόν λιγότερο αλεύρι όσο ζυμώνετε. Φτιάξτε μια μπάλα με τη ζύμη και τοποθετήστε την σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ ανάμειξης. Καλύψτε με μια βρεγμένη πετσέτα και αφήστε το να καθίσει για τουλάχιστον 2 ώρες.


Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε ή τεντώστε και διπλώστε για λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια, χωρίστε το σε 2 ή 3 ίσα μέρη. Φτιάξτε μια σφιχτή μπάλα με καθένα από τα κομμάτια της ζύμης και τοποθετήστε τα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο δοχείο.

Μπορείτε να παγώσετε αυτά που δεν θα χρησιμοποιήσετε.
Η ζύμη που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να μείνει στο ψυγείο έως και 72 ώρες. Μπορείτε να τυλίξετε τη ζύμη σε μεμβράνη πριν την τοποθετήσετε στο δοχείο ως πρόσθετη προφύλαξη για να φουσκώσει.
Παρακολουθήστε το για να βεβαιωθείτε ότι δεν φουσκώνει πολύ. Εάν σπάσει το πλαστικό περιτύλιγμα είναι έτοιμο για χρήση.
Πριν από τη χρήση, βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και αφαιρέστε το πλαστικό περιτύλιγμα. Αφήστε το στο δοχείο που είναι ελαφρά λαδωμένο με το καπάκι τοποθετημένο πάνω του. Μην κλείνετε το καπάκι καθώς θα σκάσει μόλις φύγει ο αέρας.

Αφήστε τη ζύμη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια φτιάξτε την κρούστα της πίτας σας μόλις ο φούρνος έρθει σε θερμοκρασία (250 βαθμούς).
Η ζύμη θα είναι όμορφη ελαστική και θα κάνει μια πολύ λεπτή και γευστική κρούστα. Αφήστε τη ζύμη να μείνει στο ψυγείο για μια ημέρα ή έως και 3 πριν τη χρησιμοποιήσετε. Ο επιπλέον χρόνος δημιουργεί περισσότερη γεύση.

Απολαύστε μια υπέροχη πίτσα με αυτή τη συνταγή ζύμης.

Προηγούμενο άρθροΤα τυρόψωμα της γιαγιάς…με άρωμα τυριού και βουτύρου
Επόμενο άρθροΓλυκό σαλάμι με σοκολάτα, καρύδια και μαρμελάδα