Μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Υλικά 

2 ποτήρια πετιμέζι
2 ποτήρια λάδι
1 ποτήρι πορτοκαλάδα
1 κουταλιά της σούπας σόδα
1 baking powder
κανελογαρύφαλλο
αλεύρι όσο πάρει

Εκτέλεση

Ρίχνετε σε μια λεκανίτσα το πετιμέζι, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με ένα σύρμα.
Σε ξεχωριστή λεκανίτσα κοσκινίζετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέσα το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρίφαλο.
Τα προσθέτετε λίγο λίγο στο μείγμα του πετιμεζι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα στην αρχή και μετά με το χέρι μέχρι να πάρετε μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Μπορεί να μην πλάθεται εύκολα στην αρχή. Μην της προσθέσετε όμως αλεύρι, αφήστε τη να ξεκουραστεί 15 λεπτά και μετά θα δείτε πόσο εύκολα θα πλάθεται. Μην φορτώσετε τη ζύμη σας αλεύρι γιατί θα σας βγουν σκληρά τα κουλουράκια και μετά θα στεναχωρεθείτε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ύστερα πλάθετε σε κοτσίδα ή ό,τι άλλο σχήμα κουλούρια επιθυμείτε και τα αραδιάζεται σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα. Βάζετε το σουσάμι σε ένα μπολ, παίρνετε ένα ένα τα κουλουράκια, τα βουτάτε στο σουσάμι
και τα ξαναφήνετε στη θέση τους.

Ψήνετε τα κουλούρια στον αέρα στους 175 οC για 20-25 λεπτά περίπου, ώσπου να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν όμορφα. Αφού κρυώσουν τα διατηρείτε σε μεταλλικά ή γυάλινα δοχεία.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗΕφη Κοτσωνη
Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια με τυρί κρέμα Philadelphia
Επόμενο άρθροΗ καλύτερη συνταγή για Σαντουιτς Παγωτού…ετοιμάζεται γρήγορα και τρώγεται ακόμα πιο γρήγορα