Ο Darren McGrady, ο οποίος υπήρξε σεφ της βασίλισσας Ελισάβετ για πάνω από 15 χρόνια, αποκάλυψε πως το Σοκολατένιο Κέικ με Μπισκότα ήταν η απόλυτη αγαπημένη της γλυκιά επιλογή. Αυτό το κέικ, εκτός από το γεγονός ότι είναι πλούσιο και σοκολατένιο , έχει και ιστορική σημασία , καθώς ήταν η τούρτα που ζήτησε ο πρίγκιπας Κάρολος για τον γάμο του με την Καμίλα. Είναι μια εύκολη συνταγή χωρίς ψήσιμο , που αξίζει να δοκιμάσετε για να γευτείτε ένα βασιλικό γλυκό !
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά
Απαραίτητα Προϊόντα:
- 220 γρ. – Μαύρη σοκολάτα (για το μείγμα)
- 110 γρ. – Ζάχαρη
- 110 γρ. – Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 – Αυγό
- 220 γρ. – Μπισκότα πτι μπερ
- 1/2 κ.γ. – Βούτυρο (για να αλείψετε τη φόρμα)
Για την Επικάλυψη και τη Διακόσμηση:
- 220 γρ. – Μαύρη σοκολάτα (για επικάλυψη)
- 30 γρ. – Μαύρη σοκολάτα (για διακόσμηση)
Εκτέλεση
Α. Προετοιμασία Βάσης & Μείγματος:
Για αρχή, χρειάζεστε μια φόρμα για κέικ με διάμετρο 16 εκ. . Αλείφετε τον πάτο με μισό κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και τον καλύπτετε με λαδόκολλα . Στη συνέχεια, θρυμματίζετε τα μπισκότα με το χέρι – τα κομμάτια δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερα από ένα αμύγδαλο . Αφήστε τα στην άκρη.
Σε ένα μπολ, χτυπάτε το βούτυρο (110 γρ.) και τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσει το μείγμα να αφρατεύει . Παράλληλα, λιώνετε τα 110 γρ. μαύρης σοκολάτας και, μόλις είναι έτοιμη, την προσθέτετε στο ανακατεμένο βούτυρο και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς .
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε το αυγό και το ρίχνετε μέσα στο σοκολατένιο μείγμα, ανακατεύοντας πολύ, πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθεί. Ρίχνετε τα θρυμματισμένα μπισκότα στο μείγμα και ανακατεύετε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα κομμάτια με σοκολάτα.
Β. Ψύξη και Επικάλυψη:
Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα ομοιόμορφα, πιέζοντάς το ελαφρά. Στη συνέχεια, το αφήνετε στο ψυγείο για τρεις ώρες να σφίξει.
Λίγο πριν αφαιρέσετε το κέικ από το ψυγείο, λιώνετε τα υπόλοιπα 220 γρ. σοκολάτας για την επικάλυψη. Αναποδογυρίζετε το κέικ, αφαιρώντας τη φόρμα και τη λαδόκολλα, έτσι ώστε το κάτω μέρος να είναι τώρα από πάνω (θα είναι η λεία επιφάνεια).
Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από το κέικ, την απλώνετε ομοιόμορφα και στη συνέχεια τη λειαίνετε με ένα μαχαίρι ή μια σπάτουλα. Αφήστε το κέικ σε θερμοκρασία δωματίου να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
Γ. Διακόσμηση:
Λιώστε τα υπόλοιπα 30 γραμμάρια σοκολάτας και χρησιμοποιήστε τη για διακόσμηση (π.χ. με μια σακούλα κορνέ ή με ένα πιρούνι). Και να είστε έτοιμοι να γευτείτε το βασιλικό γλυκό !
Χρόνοι Παρασκευής
Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψύξης: Τουλάχιστον 3 ώρες
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 3 ώρες και 20 λεπτά
Χρήσιμα Tips
Μυστικά για Πλούσια Γεύση και Τέλεια Υφή
Ποιότητα Σοκολάτας: Για να πετύχετε τη βασιλική γεύση , χρησιμοποιήστε μαύρη σοκολάτα υψηλής ποιότητας με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο (πάνω από 70%).
Υφή Μπισκότων: Το μέγεθος των μπισκότων είναι κρίσιμο. Δεν πρέπει να γίνουν σκόνη. Τα κομμάτια που θυμίζουν αμύγδαλο δίνουν την χαρακτηριστική τραγανή αντίθεση στην υφή του κέικ.
Ενσωμάτωση Αυγού: Το αυγό πρέπει να χτυπηθεί καλά πριν ενσωματωθεί στο μείγμα. Επίσης, η σοκολάτα που προστίθεται στο βούτυρο και τη ζάχαρη πρέπει να είναι λιωμένη αλλά όχι καυτή , για να μην ψηθεί το αυγό.
Τέλειο Ξεφορμάρισμα: Η φόρμα πρέπει να είναι καλά βουτυρωμένη και η λαδόκολλα να καλύπτει τον πάτο. Για ακόμα καλύτερο ξεφορμάρισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο .
Σχετικές Συνταγές
Τραγανό και Κρεμώδες Μπισκοτογλυκό










