Μηλόπιτα Effie’s

Υλικά

5 μέτρια μηλα κομμένα σε ρόδες
1/4 κούπας καστανή ζάχαρη
3/4 κούπας καρύδια μισά
Κιεικ
200 γρ βούτυρο
1.1/2 κούπα ζάχαρη
4 αυγα
3 κουταλιές κονιάκ
3/4 κούπας γάλα
2.1/2 κουπες αλεύρι που φουσκώνει
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλάκι γαρυφαλο
1 κουταλιά κανέλα
Βανίλια

Εκτέλεση

Φουρνος 180 β.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα 24 εκ.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ρόδες τα μηλα.
Τα βάζουμε στρώσεις στη φόρμα βάζοντας στις τρύπες τα μισά καρύδια.
Πασπαλιζουμε την καστανή ζάχαρη.
Λιώνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε στο μίξερ, με την ζάχαρη, βανίλια να αφρατέψει.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν, γαρυφαλο, κανέλα.
Ρίχνουνε τους κρόκους και χτυπάμε, το γάλα, το κονιάκ .
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα .
Ανακατεύοντας με κουτάλα προσθέτουμε λίγο αλεύρι λίγη μαρέγκα μέχρι να τελειώσουν.
Το ρίχνουμε επάνω στα μηλα και ψήνουμε 50-55 λεπτά.
Όταν κρυώσει την αναπαδογυριζουμε σε πιατέλα.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Effie’s Loved Recipes

Προηγούμενο άρθροΚοκινιστό Καλαμάρι στο τηγάνι…είναι υπέροχο
Επόμενο άρθροΠατάτες Μπεσαμέλ