Γιαουρτόπιτα Μιλανέζικη

Υλικα

2 αυγά
200 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
150 γραμμάρια γάλακτος
1 απλό ελληνικό γιαούρτι 150 γραμμάρια
70 γραμμάρια λάδι
2 κουταλιές ζάχαρης ή 50 γραμμάρια
2 φακελάκια ζάχαρης βανίλιας
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ και αλάτι

Για την διακόσμηση: ζάχαρη άχνη και κανέλα

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τ αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε τις βανίλιες, το λάδι, το γάλα, το σιμιγδάλι, το μπέικιν και συνεχίζουμε
ν ανακατεύουμε πολύ καλά.
Έχουμε μια παχύρευστη κρέμα που την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Παίρνουμε ένα ταψάκι (22εκ.)το βουτυρώνουμε με λίγο λαδάκι και βάζουμε στον πάτο αντικολλητικό χαρτί.
Ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 20 με 30 λεπτά.
Βγάζουμε απ το φούρνο αναποδογυρίζουμε και αφαιρούμε το χαρτί.
Αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
Ένα πανεύκολο γρήγορο και γευστικό γλυκό που πρέπει να δοκιμάσετε!!!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Προηγούμενο άρθροΠέννες με 3 τυριά στο φούρνο…γνήσια Ιταλική συνταγή
Επόμενο άρθροΈνα πολύ αρωματικό γλυκάκι με κολοκύθα και μέλι!