Σαλάτα του Καίσαρα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

10 φλιτζάνια μαρούλι τεμαχισμένο (περίπου 1 κεφάλι)
4 φλιτζάνια μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου τεμαχισμένο ή σε κύβους
450γρ ζυμαρικά φιογκάκια μαγειρεμένα
1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνας τριμμένο
1 φλιτζάνι σάλτσα σως* (έως 1 φλιτζάνι, περισσότερο ή λιγότερο για γεύση)
1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στην μέση
1/2 λεμόνι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Ανακατέψτε έως ότου επικαλυφθεί ομοιόμορφα.
Στη συνέχεια στύψτε  το φρέσκο λεμόνι από πάνω και δώστε ένα τελευταίο ανακάτωμα.
Σερβίρετε αμέσως ή μπορεί να την βάλετε στο ψυγείο για έως και μία ώρα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Αυτή η σαλάτα μπορεί να διακοσμηθεί με επιπλέον υλικά για να το προσαρμόσετε στις προσωπικές σας προτιμήσεις.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ:
Τραγανό θρυμματισμένο μπέικον
Σκληρά βραστά αυγά
Μανιτάρια κ.λπ


Για τη σιζαρ σως

1 βιολογικό αυγό
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα
4 φιλέτα αντσούγιας
1/2 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Στο μπλέντερ ρίχνουμε το αυγό, το σκόρδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα και τις αντσούγιες και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
Με το μπλέντερ σε λειτουργία ρίχνουμε λίγο λίγο και το ελαιόλαδο (όπως στη μαγιονέζα).

ΠΗΓΗ: easyfamilyrecipes.com

Προηγούμενο άρθροΚοτοσαλάτα με Πέστο…το αστέρι του τραπεζιού
Επόμενο άρθροΖεματιστοί Κουραμπιέδες Κοζάνης