Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Αχ, αυτή η Πάβλοβα! Ένα γλυκό που μοιάζει με όνειρο, τόσο ελαφρύ και αέρινο που λιώνει στο στόμα. Είναι πραγματικά ένας θρίαμβος της ζαχαροπλαστικής και χαίρομαι πολύ που τη μοιράζομαι μαζί σας!
Ατομικές Πάβλοβες

Φτιάξτε την πιο αέρινη και νόστιμη Πάβλοβα, ένα εύκολο και εντυπωσιακό γλυκό που θα λατρέψετε! Η δική μας συνταγή για τέλεια μαρέγκα.
Prep Time
20 minutes
Cook Time
1 hour 15 minutes
Additional Time
2 hours
Total Time
3 hours 35 minutes
Ingredients
για την Αέρινη Πάβλοβα
- 100 γρ. ασπράδια αυγών
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. κορν φλάουρ
- Μια πρέζα ξινό (κιτρικό οξύ)
Για την γέμιση:
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος για χτύπημα (33-35% λιπαρά)
- 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη
- Μαύρα ή κόκκινα φρούτα του δάσους (π.χ., μαлина, φράουλες, blueberries)
- Φρέσκια μέντα για διακόσμηση
Instructions
- Πρώτα απ' όλα, ετοιμάζω τον πάγκο μου! Σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σχεδιάζω κύκλους διαμέτρου 8 ή 9 εκατοστών, για να ξέρω πού θα "χτίσω" τις φωλίτσες μου. Ετοιμάζω και ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με μια κλειστή μύτη-αστέρι. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 150°C.
- Σε ένα μπολ που μπαίνει σε μπεν μαρί, ενώνω τα 100 γρ. ασπράδια, τη μια πρέζα ξινό και τα 200 γρ. ζάχαρη. Το βάζω πάνω στην κατσαρόλα με το νερό που σιγοβράζει (προσοχή, το μπολ δεν πρέπει να ακουμπάει στο νερό!) και ανακατεύω απαλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο όταν τρίψετε λίγο από το μείγμα ανάμεσα στα δάχτυλά σας και δεν νιώθετε κόκκους ζάχαρης. Αυτό θα πάρει περίπου 5 λεπτά, ή μέχρι το μείγμα να φτάσει τους 65°C αν έχετε θερμόμετρο.
- Μόλις λιώσει η ζάχαρη, μεταφέρω το μείγμα στην κουζινομηχανή και το χτυπάω στην πιο υψηλή ταχύτητα για 6 λεπτά. Θα δείτε τη μαρέγκα να γίνεται πολύ σφιχτή και να κρατάει το σχήμα της. Προσθέτω τα 2 κ.γ. κορν φλάουρ και ανακατεύω απαλά, χωρίς να χτυπάω άλλο. Μεταφέρω τη μαρέγκα στο κορνέ και "φτιάχνω" τις φωλίτσες μου πάνω στους κύκλους του χαρτιού, με ένα βαθούλωμα στη μέση.
Το ψήσιμο της τέλειας Πάβλοβα - Μεταφέρω το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και αμέσως χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 90°C. Ψήνω τη μαρέγκα σε αυτή τη θερμοκρασία για μιάμιση ώρα. Μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα του φούρνου λίγο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Μετά από αυτό το διάστημα, σβήνω τον φούρνο και αφήνω τη μαρέγκα να κρυώσει τελείως μέσα στον κλειστό φούρνο. Αυτό το στάδιο είναι πολύ σημαντικό για να έχουμε την τραγανή κρούστα που θέλουμε! Μπορείτε να ψήσετε τη μαρέγκα και μια μέρα πριν και να την αποθηκεύσετε στον κλειστό φούρνο, θα είναι πεντανόστιμη!
- Για τη γέμιση, χτυπάω τα 200 γρ. παγωμένη κρέμα γάλακτος με το 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη μέχρι να σφίξει και να κρατάει το σχήμα της. Τη βάζω σε ένα κορνέ και γεμίζω τις φωλίτσες μου. Από πάνω βάζω τα φρέσκα φρούτα και λίγα φυλλαράκια φρέσκιας μέντας. Τα γλυκά Πάβλοβα είναι έτοιμα! Μπορούμε να τα βάλουμε λίγο στο ψυγείο για 30 λεπτά και μετά να τα σερβίρουμε. Έχουν τραγανή κρούστα και είναι απίστευτα απαλά και αφράτα μέσα! Ένα αέρινο σύννεφο! Καλή επιτυχία και μέχρι την επόμενη φορά!
Notes
💡 Tips για μια Τέλεια Πάβλοβα
- Βεβαιωθείτε ότι το μπολ και τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε για τη μαρέγκα είναι εντελώς καθαρά και χωρίς ίχνος λιπαρότητας, αλλιώς τα ασπράδια δε θα χτυπηθούν σωστά.
- Χρησιμοποιήστε φρέσκα ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου για καλύτερα αποτελέσματα.
- Μην ανοίγετε την πόρτα του φούρνου συχνά κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ειδικά τις πρώτες 45 λεπτά, γιατί η μαρέγκα μπορεί να "κάτσει".
- Μην ανησυχείτε αν η μαρέγκα κάνει μικρές ρωγμές κατά το ψήσιμο, είναι φυσιολογικό και προσθέτει στην ομορφιά της.