Κέικ με φλούδα πορτοκαλιού και αμύγδαλο

Την Παρασκευή λοιπόν, το απόγευμα, κατά κάποιο τρόπο σας παρουσιάζω ένα ‘Υγρό κέικ με φλούδα πορτοκαλιού 🍰! Είναι ιδανική για τον απογευματινό καφέ, και μετά θα κάψουμε τις θερμίδες στο γυμναστήριο

Υλικά:

Αυγά – 3
Ζάχαρη – 200 g
Βούτυρο – 50 g
Γιαούρτι – 1 κουπα. + 1 κουτ.γλ διττανθρακική σόδα
Ο χυμός από 1 μανταρίνι (μέτριο) / ίσως πορτοκάλι.
Φλούδα πορτοκαλιού, φιλέ αμυγδάλου, βανίλια (ένας λοβός).
κακάο σε σκόνη (για γεύση).
Αλεύρι (μέχρι να γίνει παχύρρευστο μείγμα για το κέικ)

Για το γλάσο:
Κουβέρτα σοκολάτας
Για διακόσμηση – φλούδα πορτοκαλιού και φιλέ αμυγδάλου.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε, το γιαούρτι με τη σόδα διαλυμένο μέσα,το χυμό μανταρίνι και τέλος το κακάο και το αλεύρι, όσο χρειάζεται για να πάρει μια παχύρρευστη πάστα.
Τέλος προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού, τα αμύγδαλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγη κανέλα, που λατρεύω τη γεύση της κανέλας.
Το έβαλα να ψηθεί στα 150 βαθμούς περίπου, και μετά το μείωσα. Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα (ή ξύλινο σουβλάκι).
Μετά το ψήσιμο, το άφησα να κρυώσει και έλιωσα την κουβερτούρα σε μπεν μαρι. Στολίσα με φλούδα πορτοκαλιού και φιλέ αμυγδάλου.

Καλό Σαββατοκύριακο!

Προηγούμενο άρθροΤραγανά Κολοκυθάκια στο φούρνο με παρμεζάνα…
Επόμενο άρθροΜία ελαφριά και ντελικάτη κρέμα….διαφορετική από την κλασική