Δείτε Επίσης: Η Αυθεντική Συνταγή Τας Κεμπαπ | Κεμπάπ Ανατολίτικο
Η καλύτερη συνταγή για κεμπάπ είναι αυτή που σας δίνω σήμερα, και σας εγγυώμαι ότι όλοι θα ζητούν τα μυστικά σας. Είναι ένα φαγητό που αγαπάμε πολύ στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες της Ανατολής, και η συγκεκριμένη εκδοχή είναι απλά τέλεια. Με το μείγμα από κιμά αρνί και μοσχάρι, το αποτέλεσμα είναι αφράτο, ζουμερό και γεμάτο άρωμα. Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά και δεν έχουν μείνει ποτέ.
Υλικά για το κεμπάπ
- 1 κιλό κιμά (μισό αρνί, μισό μοσχάρι)
- 2 κρεμμύδια, τριμμένα
- 7-8 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό πάπρικα (γλυκιά ή πικάντικη)
- Λίγο νερό (περίπου 1 φλιτζανάκι του καφέ)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση της Συνταγής
Τοποθετώ σε μια λεκάνη τον κιμά, τα τριμμένα κρεμμύδια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ξύδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι. Αρχίζω να ζυμώνω το μείγμα με τα χέρια μου.
Λίγο λίγο ρίχνω και λίγο νερό, περίπου ένα φλιτζανάκι του καφέ, και συνεχίζω το ζύμωμα. Ζυμώνω για 8-10 λεπτά συνεχόμενα, μέχρι να έχω μια ομοιογενή ζύμη. Ύστερα, σκεπάζω τη λεκάνη και αφήνω το μείγμα να σταθεί για 1-2 ώρες στο ψυγείο.
Αφού έχει ξεκουραστεί ο κιμάς, πλάθω τα κεμπάπ στο επιθυμητό σχήμα. Έχω ζεστάνει ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, και ψήνω κάθε κεμπάπ για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Αν θέλετε, μπορείτε να τα ψήσετε και στη σχάρα για πιο παραδοσιακή γεύση!
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 15-20 λεπτά
Επιπλέον Χρόνος: 1-2 ώρες (για να σταθεί ο κιμάς στο ψυγείο)
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 2,5 ώρες
Χρήσιμα Tips για το Σπιτικό Κεμπάπ
Για να γίνουν τα κεμπάπ σας ακόμα πιο αφράτα, μπορείτε να προσθέσετε 2 φετούλες βρεγμένο και στυμμένο καλά ψωμί στον κιμά.
Αν θέλετε πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγο κύμινο, ψιλοτριμμένη πιπεριά Φλωρίνης και λίγο μπούκοβο.
Το μυστικό για το ζουμερό αποτέλεσμα είναι το συνεχές ζύμωμα του κιμά.
Credit to: mageirikikaisintages










