Η Καρυδόπιτα

Συστατικά

1 φλιτζάνι (240 ml) γάλακτος (χρησιμοποίησα γάλα αμυγδάλου) **
1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) (5 gr) μαγειρική σόδα
2 φλιτζάνια (480 ml) (280 gm) αλεύρι για όλες τις χρήσεις **
2 κουταλάκια του γλυκού (10 ml) (10 gm) μπεικιν παουντερ
2 φλιτζάνια (480 ml) (400 gm) καστανή ζάχαρη**
3/4 φλιτζάνι (180 ml.) (170 γρ.) Αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου και σε κύβους
1/2 φλιτζάνι (120 ml) (55 gm) κομμάτια καρυδιού, ή περισσότερο
1 έως 1-1 / 2 κουταλάκια του γλυκού (5 έως 7 ½ ml) (5 έως 8 gm) αλεσμένο μοσχοκάρυδο
(χρησιμοποίησα 1 κουταλάκι του γλυκού)
1 αυγό

Μέθοδος

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας σε μέτρια θερμοκρασία 175 ° C.
2. Ανακατέψτε τη σόδα ψησίματος στο γάλα. Τοποθετήστε το στην άκρη.
3. Κοσκινίστε το αλεύρι και τo μπεικιν σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε την καστανη ζάχαρη. Ανακατέψτε το αλεύρι και τη καστανή ζάχαρη μαζί. Ανακατέψτε τους κύβους βουτύρου. Λιωστε το βούτυρο με ένα πιρούνι μέσα στα ξηρά υλικά (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και τα δάχτυλά σας). Θα θελήσετε να πετύχετε ένα ομοιόμορφο, καστανόχρωμο μίγμα σε χοντρα τρίμματα.

4. Πάρτε το μισό του μείγματος και πιέστε το σε μια φόρμα(ταψάκι) μήκους (23 cm) για να σχηματίσετε μια κρούστα βάσης. Αφήστε το υπόλοιπο μίγμα στην άκρη.
5. Σε ένα μπολ ενός μλεντερ, σπάστε το αυγό και ρίξτε το μοσχοκάρυδο. Ξεκινήστε την ανάμειξη αργά και στη συνέχεια αυξήστε σε μέτρια ταχύτητα, ή ανακατέψτε με ένα χέρι χτυπήστε αν το κάνετε με το χέρι.
Μόλις αναμιχθεί καλά και γίνει αφρώδες (περίπου 1 λεπτό με τη χρήση μπλεντερ, ή περίπου 2-3 ​​λεπτά έντονου χτυπήματος με το χέρι), χύστε το μίγμα γάλακτος και σόδας.

Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να είναι ομοιόμορφο Ρίξτε στο υπόλοιπο του μείγματος που χώρισες νωρίτερα στη μέση. Ανακατεύουμε καλά, είτε με προσάρτηση εξαρτήματος ζύμωσης είτε με σπάτουλα.

6. Αδειάστε το μείγμα πάνω από τη βάση στην φόρμα . Πασπαλίστε απαλά με τα κομμάτια καρυδιού πάνω από το μείγμα.


Ψήστε για περίπου 30-40 λεπτά. Θα είναι έτοιμο όταν η κορυφή είναι χρυσή καφετιά και μια οδοντογλυφίδα που εισάγεται στο κέντρο βγαίνει καθαρή. Αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια αφαιρούμε από το ταψί και Απολαμβάνουμε!

** Σημειώσεις **
** Χρησιμοποίησα γάλα αμυγδάλου αντί πραγματικού γάλακτος γιατί ήταν αυτό που είχα. Νόμιζα ότι ήταν τόσο απίστευτο (αν και δεν το έχω δοκιμάσει με πραγματικό γάλα για να μάθω τη διαφορά).
** Ζυγίζω τα συστατικά μου. Διαπιστώσαμε ότι υπήρχε διαφορα μεταξύ συστατικών όπως το αλεύρι και η καστανή ζάχαρη που μετρήθηκαν σε κουπα και όταν μετρήθηκαν σε ζυγαριά. Εάν έχετε ζυγαριά, θα το συνιστούσα για αυτή τη συνταγή να την χρησιμοποιήσετε.

ΠΗΓΗ: cookingcollegechick.wordpress.com

Προηγούμενο άρθροΣνιτσελ του Τσιγγάνου (πικάντικο ελαφρώς)
Επόμενο άρθροΜίνι Κέικ Αφράτα με βάση μαρμελάδας