Η Μηλόπιτα του Πόντου

Υλικά

350 γρ αλεύρι,
125 γρ βούτυρο,
μια πρέζα αλάτι,
μπέικιν πάουντερ,
2 αυγά,
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος.

Εκτέλεση

Αρχικά, το αλεύρι και το βούτυρο γίνονται ψίχουλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα προϊόντα και ανακατεύουμε.
Ανοίγω σε χαρτί ψησίματος μια όχι πολύ λεπτή κρούστα.
Γίνονται σύντομα κοψίματα στα πλαϊνά όπως φαίνεται στη φωτογραφία, μετά μαζεύονται οι δύο άκρες και διπλώνονται προς τα μέσα.
Δεν ξέρω πώς το εξήγησα, αλλά υπάρχει μια εικόνα.


Αλείφω με ένα μείγμα κρόκου + κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​γάλα. Στις άκρες βάζω καρύδια.
Στη μέση τακτοποίησα λεπτές φέτες μήλου, και από πάνω πασπαλίζω με καρύδια και κανέλα.

Έτσι την έψησα.

Προηγούμενο άρθροΟνειρικό Νηστίσιμο Κανταΐφι: Αμαρτία… Χωρίς Ενοχές!
Επόμενο άρθροΚέικ με μπανάνες και σοκολάτα χωρίς αυγά.