Η Μπουγάτσα της Παναγίας

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

Για το Προζύμι
425 γρ Νερό χλιαρό
30 γρ Νωπή Μαγιά
250 γρ Αλεύρι Σκληρό

Για τον Άρτο
100 γρ Ελαιόλαδο
100 γρ Ζάχαρη άχνη
1 1/2 κου γλυκού κανέλα σκόνη
1/2 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο σκόνη
1 κουτ γλυκού Αλάτι
750 γρ Αλεύρι Σκληρό

Ζάχαρη Άχνη για Πασπάλισμα

Εκτέλεση

Η μπουγάτσα της Παναγίας από τη Σιάτιστα Κοζάνης

Για το προζύμι

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το νερό χλιαρό τη φρέσκια μαγιά και το αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένας πηχτός χυλός
Μόλις είναι έτοιμο το προζύμι μας σκεπάζουμε με μία μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε για ένα βράδυ

Την επόμενη μέρα είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε αυτήν την υπέροχη συνταγή
στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το ελαιόλαδο τη ζάχαρη άχνη την κανέλα το γαρύφαλο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι και το προζύμι που φτιάξαμε από το προηγούμενο βράδυ ζυμώνουμε με το γάντζο έως ότου η ζύμη μας ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου
Σταματάμε το μίξερ ζυμώνουμε ελάχιστα με το χέρι μας τοποθετούμε τη ζύμη μας σε μία λεκανίτσα σκεπάζουμε μία ώρα μέχρι να φουσκώσει μετά από μία ώρα και εφόσον έχει φουσκώσει το ζυμάρι μας το ζυμώνουμε πολύ ελαφρά και το βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί 28 X 30cm.

Χαράζουμε με ένα μαχαιράκι το Σταύρο και το αφήνουμε άλλη μία ώρα να φουσκώσει μετά από μία ώρα θα έχει φουσκώσει πάρα πολύ ωραία
Εχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για 45 λεπτά και έτοιμη ψημένη η μπουγάτσα της Παναγίας είναι υπέροχη την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και καλό Δεκαπενταύγουστο

Προηγούμενο άρθροΔροσερή Τούρτα Πορτοκάλι
Επόμενο άρθροMπάμιες στο φούρνο μαζί με μοσχαράκι, φρέσκες πατάτες