Αυτή η συνταγή για την Πίτα του 15 Λέπτου είναι ιδανική για όσους θέλουν ένα γρήγορο, εύκολο και νόστιμο γεύμα. Η ζύμη φτιάχνεται με απλά υλικά, όπως γιαούρτι, λάδι και αλεύρι, και ψήνεται σε μόλις 40 λεπτά. Μπορείτε να γεμίσετε την πίτα με τα αγαπημένα σας υλικά, όπως τυρί, φέτα, πιπεριές και ζαμπόν.

Υλικά:

Για τη ζύμη:

1 κεσεδάκι (300 γρ.) πρόβειο γιαούρτι
300 γρ. λάδι (το κεσεδάκι του γιαουρτιού)
1 αυγό
Αλεύρι γύρω στα 500 γρ.
Για τη γέμιση:

Περίπου 1 κούπα κίτρινο τυρί
Λίγο φέτα
Χρωματιστές πιπεριές
2 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας (ή άλλο κρέας)
Για το φινίρισμα:

1 ασπράδι αυγού
Σουσάμι

Εκτέλεση:

Ζύμη:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, το λάδι και το αυγό.
Σιγά σιγά προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Ζυμώστε τη ζύμη για 5-10 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
Χωρίστε τη ζύμη στη μέση.
Απλώστε το μισό από τη ζύμη στο ταψί σας, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά.
Δεν χρειάζεται να λαδώσετε το ταψί.

Γέμιση:

Ανακατέψτε το κίτρινο τυρί, τη φέτα, τις πιπεριές και το ζαμπόν σε ένα μπολ.
Απλώστε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη στο ταψί.

Συναρμολόγηση:

Απλώστε το υπόλοιπο μισό της ζύμης πάνω από τη γέμιση.
Κλείστε τα άκρα της ζύμης γύρω από τη γέμιση.
Ανοίξτε το υπόλοιπο από τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα και ανοίξτε το σε ένα φύλλο.
Τοποθετήστε το φύλλο ζύμης πάνω από την πίτα και κλείστε καλά τις άκρες.
Αλείψτε την πίτα με ασπράδι αυγού.
Ρίξτε σουσάμι πάνω από την πίτα.

Ψήσιμο:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Ψήστε την πίτα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
Αφήστε την πίτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε και την σερβίρετε.

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς γάλακτος με σιμιγδάλι και μανταρίνι
Επόμενο άρθροΚανταΐφι: Μια γεύση από παράδοση!!!