Μια πίτα με ζαμπόν και τυρί είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά όταν θέλουμε να φτιάξουμε κάτι γρήγορο, αλλά και χορταστικό. Αυτή η συνταγή είναι πραγματικά πανεύκολη και αποτελεί μια ιδανική λύση για ένα γρήγορο γεύμα, ένα απογευματινό σνακ ή ακόμα και για τον μπουφέ μιας γιορτής. Χρησιμοποιώντας έτοιμη σφολιάτα, κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη, ενώ το αποτέλεσμα είναι μια τραγανή, αλμυρή πίτα που σίγουρα θα ενθουσιάσει.


Υλικά για την Πίτα με Ζαμπόν και Τυρί

  • 110 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 2 κατεψυγμένα φύλλα σφολιάτας, ξεπαγωμένα
  • 220 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε φέτες
  • 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (τσένταρ, γκούντα ή γραβιέρα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για τη γεύση

Εκτέλεση της Συνταγής

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200°C και απλώνω τα δύο φύλλα της σφολιάτας σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Ανοίγω κάθε φύλλο σφολιάτας σε ένα ορθογώνιο περίπου 30×40 εκατοστά και τα μεταφέρω στο ταψί.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάω ελαφρά το τυρί κρέμα με τη μουστάρδα μέχρι να μαλακώσουν. Καρυκεύω το μείγμα με αλάτι και πιπέρι.

Απλώνω το μείγμα του τυριού κρέμας πάνω στο μισό από κάθε φύλλο σφολιάτας, αφήνοντας ένα περίγραμμα 1,5 εκατοστό γύρω από την άκρη. Τοποθετώ το μισό ζαμπόν και το μισό τυρί πάνω από το τυρί κρέμα σε κάθε φύλλο σφολιάτας. Πασπαλίζω ομοιόμορφα το θυμάρι πάνω από το καθένα.

Διπλώνω το μη καλυμμένο μισό φύλλο σφολιάτας πάνω από τη γέμιση και κλείνω τις άκρες μαζί με ένα πιρούνι.

Χτυπάω μαζί το αυγό και την κουταλιά της σούπας νερό. Με ένα πινέλο, αλείφω τη σφολιάτα με το μείγμα του αυγού και κάνω μερικές σχισμές στην επιφάνειά της.

Ψήνω μέχρι να ροδίσει, για περίπου 25 λεπτά. Κόβω και σερβίρω τη νόστιμη πίτα με ζαμπόν και τυρί και την απολαμβάνω!

 


Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 35 λεπτά


Χρήσιμα Tips για την Πίτα

Για να πετύχετε την τέλεια πίτα με ζαμπόν και τυρί, βεβαιωθείτε ότι η σφολιάτα σας είναι καλά ξεπαγωμένη πριν ξεκινήσετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τυρί σας αρέσει, όπως γραβιέρα ή gouda, για να δώσετε την προσωπική σας πινελιά στη γεύση.

Οι σχισμές στην επιφάνεια της πίτας βοηθούν να ψηθεί ομοιόμορφα και να γίνει τραγανή.

ΠΗΓΗ: Lady Behind the Curtain. & 12tomatoes