Συστατικά

10 φύλλα πίτα
50g βούτυρο, λιωμένο, συν επιπλέον για λίπανση
250 γρ ανθότυρο
2 μεσαία αυγά χτυπημένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
225g φέτα, τριμμένη
250g σπανάκι
Μικρή ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ξύσμα 1 λεμονιού και χυμού ½
200g ψητές πιπεριές, στραγγισμένες και κομμένες σε φέτες

Μέθοδος

Προθερμάνετε το φούρνο 200 ° C. Βουρτσίστε τα φύλλα με το λιωμένο βούτυρο
και στη συνέχεια στρώστε τα όλα σε ένα ταψάκι 20 cm η σε ένα βαθύ τηγάνι για φούρνο , αφήνοντας τουλάχιστον 11 cm απο το φύλο να προεξέχει γύρω γύρω.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ανθότυρο, τα αυγά, το σκόρδο και τη φέτα, στη συνέχεια αλατίζουμε.
Βάλτε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι στο νεροχύτη και ρίξτε βραστό νερό πάνω να μαραθεί.
Μετά βάλτε το κάτω από κρύο νερό, στραγγίστε καλά, και ψιλοκόψτε.
Ανακατέψτε το σπανάκι, το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό και τις πιπεριές
μαζί με το μείγμα του ανθότυρου.
Βάλτε με το το κουτάλι το μείγμα στο ταψάκι και στη συνέχεια διπλώστε τη ζύμη που κρεμετε από πάνω , πιέζοντας για να σφραγιστεί. Βουρτσίστε όλη τη ζύμη με λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να ψηθεί. Αφαιρέστε από το φούρνο και στη συνέχεια
αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά πριν σερβίρετε σε φέτες με τζατζίκι

ΠΗΓΗ: deliciousmagazine.co.uk

Προηγούμενο άρθροΗ Πάστα Ταψιού…τώρα και ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ!!!
Επόμενο άρθροΚατσικάκι στον Φούρνο με πατάτες και κρεμμύδια