Υλικά

-Ένα αυγό
-Μία πρέζα αλάτι
-Δύο μέτρια κολοκυθάκια
-Τυρί φέτα 200 γρ.
-200 με 250 γραμμάρια γάλα
-Ένα φλιτζάνι του καφέ νερό
-Τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-Έξι ή επτά κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Εκτέλεση

Δύο κολοκυθάκια μέτρια, τα ξεφλουδίζουμε βγάζουμε και τα σπόρια, και τα τρίβουμε σε ένα κατσαρόλι.
Προσθέτουμε το τυρί φέτα τριμμένο, ένα αυγό, τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, μία πρέζα αλάτι, και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό, και 200-250 γραμμάρια γάλα.
Ρίχνουμε έξι η επτά κουταλιές αλεύρι, και αρχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να γίνει χυλός .
Λαδώνουμε το τετράγωνο ταψάκι μας.
Απλώνουμε τον χυλό και κουνάμε το ταψάκι να φτάσει σε όλες τις πλευρές.
Με προθερμασμένο τo φουρνάκι μας στους 200.c, ψήνουμε την σμαρόπιτα για μία ώρα και πέντε λεπτά. (μόλις περάσει η μισή ώρα γυρίζουμε το ταψάκι μας το έξω μέσα)
Όταν ψηθεί την βγάζουμε από το ταψάκι την κόβουμε κομματάκια, και την απλώνουμε σε μία μεταλλική σχάρα για να παραμείνει τραγανή.
Καλή σας όρεξη!  
Ρίτα Κοντογιάννη: Αν βάλεις το ταψί στο φούρνο να κάψει και ρίξεις μετά το χυλό, θα τραγανίσει και θα γίνει τέλεια.
Καλή σας όρεξη!  
Ρίτα Κοντογιάννη: Αν βάλεις το ταψί στο φούρνο να κάψει και ρίξεις μετά το χυλό, θα τραγανίσει και θα γίνει τέλεια.
Προηγούμενο άρθροΣουφλοτυρόπιτα
Επόμενο άρθροΦετόπιτα…Τυρόπιτα χωρίς Φύλλο