Συστατικά για την φοκάτσια

– 450 γρ. (3 και 1/2 φλιτζάνι) αλεύρι
– 250 ml (1 φλιτζάνι και 1 κουταλιά της σούπας) χλιαρό νερό
– 7 γρ. (2 1/2 κουταλάκια του γλυκού) αποξηραμένη μαγιά
– 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
– 1 αλάτι κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 30 ml (2 κουταλιές της σούπας) ελαιόλαδο
– 200 γρ. τυρί φέτα, σε κύβους
Για την Γέμιση:
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

Πώς να το φτιάξετε
Χρησιμοποιήστε ένα μπολ για να αναμείξετε μαζί αλεύρι και ξηρή μαγιά και αφήστε στην άκρη.
Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ 250 ml (1 φλιτζάνι και 1 κουταλιά της σούπας) χλιαρό νερό, 30 ml (2 κουταλιές της σούπας) ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Προσθέστε το αλεύρι, σταδιακά, ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι. Όταν η ζύμη γίνει πάρα πολύ παχιά για να ανακατευτεί, αρχίστε να ζυμώνετε. Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί ολόκληρο το αλεύρι.
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο κύπελλο και καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα.
Τοποθετήστε το μπολ σε ένα ζεστό μέρος και αφήστε το να φουσκώσει για 45 λεπτά – 1 ώρα (ή μέχρι να γίνει διπλάσιο σε μέγεθος).

 

Τοποθετήστε την φουσκωμένη ζύμη σε μία ελαφρώς λαδωμένη επιφάνεια εργασίας. Ανοίξτε τη ζύμη με τα χέρια σας.
Τοποθετήστε το 1/3 του τυριού πάνω από τη ζύμης. Σηκώστε τις άκρες της ζύμης πάνω από το τυρί και ζυμώστε μέχρι να ενσωματωθεί καλά το τυρί.
Επαναλάβετε με το υπόλοιπο τυρί.
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Τρυπήστε τη ζύμη με τα δάχτυλά σας μέχρι να αγγίξετε το ταψί, κάνοντας μικρές τρύπες.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για άλλα 15 λεπτά.
Βουρτσίστε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με ρίγανη πάνω από τη ζύμη.


Τοποθετήστε στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε στους 200ºC για 20 λεπτά (ή έως να πάρει χρωμα καλο).
Αφήστε να κρυώσει και να σερβίρετε.

Απολαύστε

Προηγούμενο άρθροΜακαρονάδα “Πουτανέσκα”…εύκολη & γρήγορη
Επόμενο άρθροΑγκινάρες με αρακά αυγολέμονο