Υλικα

5 αυγα σε θερμοκρασια δωματιου
Ελαχιστο αλατι
1 ποτηρι ζαχαρι
1 ποτηρι ηλιελαιο
3 ποτηρια αλευρι κοσκινισμενο
1 βανιλια
Ξυσμα ενος πορτοκαλιου
Λιγο ροδονερο
3 κουταλακια μπαικιν
3/4 ποτηριου γαλα και γεμιζουμε το υπολοιπο νερο (δηλ συνολο ) χλιαρο
Κακαο οσο θελετε να ειναι σκουρο

Εκτέλεση

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρι και το αλατι να φουσκωσουν πολυ καλα σε δυνατη ταχυτητα στο μιξερ……επειτα χαμηλωνουμε στο χαμηλο και προσθετουμε το ηλιελαιο……αμεσως μετα βαζουμε το γαλα(χλιαρο) εναλλαξ με το αλευρι το οποιο ενωσαμε με το μπαικιν …βανιλια και ξυσμα πορτοκαλιου…και το ροδονερο…..βαζουμε σε βουτηρωμενη και αλευρωμενη φορμα το κεικ…εναλαξ με λιγο καφε μειγμα που αφησατε πισω…..απο πανω αφηστε λιγο καφε μειγμα και καντε κυκλικες κινησεις με μια οδοντογλυφιδα!!!
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175β για 45λ!!!

Μειγμα καφε:
Αφηστε πισω σε ενα μπωλ απο το μειγμα του κεικ προσθεστε κακαο οσο εσεις θελετε και αραιωστε με λιγο ροδονερο!!!!

Κέικ δίχρωμο
Κέικ δίχρωμο

Η Συνταγή είναι της κας Ελενη Νιοκκα

Προηγούμενο άρθροΠαστίτσιο για Όλους
Επόμενο άρθροΜπέργκερ κοτόπουλο