ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
Μισό ποτήρι νερού νερό χλιαρό,
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι γεμάτες,
1 κουταλιά της σούπας μέλι ζεστό!
Αυτά τα ανακατεύουμε μαζί να γίνουν χυλός και το αφήνουμε στην άκρη!

1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο,
2 αυγή,
3 κουταλιές της σούπας μέλι  χλιαρό,
1 βανίλια,
2 και μισή κούπες αλεύρι,
100 γραμμάρια βούτυρο μαλακό!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε στο μπολ με τα υλικά της ενεργοποιημένη μαγιάς,το σπορέλαιο, τα αυγά,λίγο αλάτι και ανακατεύουμε με κουτάλι!
Συνεχίζουμε ρίχνουμε την βανίλια τις 2 κούπες αλεύρι και τα.χτυπάμε στο μίξερ στο χαμηλό για 2 λεπτά!
Ρίχνουμε και το βούτυρο και χτυπάμε.για 1 λεπτό!
Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι σιγά σιγά!
Μεταφέρουμε την ζύμη στο μπολ και την ανακατεύουμε με μαρίζ θέλουμε η ζύμη να είναι μαστιχωτή!
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα!
Στην συνέχεια βάζουμε στο ταψί μας (30 ν) λάδι βάζουμε την ζύμη μέσα την διπλώνουμε 4 φορές και την ανοίγουμε με το χέρι να καλύψουμε όλο το ταψί!
Την σκεπάζουμε για 30 λεπτά!
Τέλος ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στον φούρνο!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα 3 κούπες ζάχαρη και τοποθετούμε στην φωτιά και ανακατεύουμε στο σιγανό μέχρι να πάρει χρώμα καραμέλας,
Ρίχνουμε 3 κούπες νερό και το ανακατεύουμε να λιώσει η καραμέλα και βράζουμε 2 λεπτά!
Σιροπιάζουμε κρύο γλυκό,καυτό σιρόπι!

Συνταγή κ φωτό από Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο Στιφάδο…με μεράκι
Επόμενο άρθροΣούπα Κοτόπουλο με άγριο ρύζι