Αυτό το κέικ θα εντυπωσιάσει τον καθένα. Αυτή η τούρτα είναι γεμάτη απολαυστικές γεύσεις, που ολοκληρώνεται με ένα γλάσο καραμέλας,
πολλή τριμμένη καρύδα, σοκολάτα και σάλτσα καραμέλας 🤤

Υλικά 🛒

Επικάλυψη:
Σιρόπι Σοκολάτας και καραμέλας
Τριμμένη καρύδα

Γλασο καραμέλας:
170g ανάλατο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι (120 ml) καραμελωμένο ζαχαρουχο γάλα
2 1/2 φλιτζάνια (290 g) ζάχαρη άχνη/ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

Κέικ:
300g Μαύρη Σοκολάτα
115 g Βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
250g Καστανή Ζάχαρη
3 Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια (240 g) απλό αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κγ Αλάτι
200g κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού Essence βανίλιας
1 Φλιτζάνι (240 ml) Ζεστό Νερό

Μέθοδος:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C
Αλείφουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια φόρμα 24 εκ.
Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα και την αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αναμειχθούν καλά, περίπου 5 λεπτά.
Χτυπάμε τα αυγά ένα-ένα, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέστε το μείγμα αλευριού στο κουρκούτι, εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα
μέχρι να ομογενοποιηθεί μετά από κάθε προσθήκη.
Σιγά σιγά ανακατεύουμε με ζεστό νερό και μετά από εσάνς βανίλιας.
Ρίξτε τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα Bundt και ψήστε στο φούρνο για 50 έως 60 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό
ένα ξυλάκι που έχετε τοποθετήσει στη μέση. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά στο ταψί και το αναποδογυρίζουμε
σε πιατέλα σερβιρίσματος. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

γλασο καραμέλας
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατεψει. Ριξτε ρο καραμελωμένο ζαχαρουψο μεσα στο βούτυρο λίγο λίγο και χτυπήστε μετά προσθέτουμε
λίγο λίγο τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Απλώστε το γρασσο σε κρύο κέικ. Πασπαλίζουμε με πολλή τριμμένη καρύδα και περιχύνουμε με σιροπι σοκολάτας και καραμέλας.

Καλή Απόλαυση! 😊

Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ με κρέμα καραμέλας

Κέικ με κρέμα καραμέλας

Η Συνταγή είναι από το  the drpopr

Συστατικά:

2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 αυγα
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι ξυνόγαλο ( Η δοσολογία που χρησιμοποιώ είναι 1 κουταλιά μηλόξυδο ή λευκό ξύδι ή λεμόνι για 100ml φρέσκο γάλα. Τα ανακατεύεις και τα αφήνεις να σταθούν για 5 λεπτά, θα δεις ότι αλλάζει η σύσταση του γάλακτος, θα μοιαζει σαν να χμχμχμχ έχει κόψει.)

Πως να το φτιαξεις:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε και αλευρώστε (ή στρώστε με χαρτί ψησίματος) δύο στρογγυλά ταψιά των 22 εκ ή και 3 των 15 εκ .
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέση ταχύτητα μέχρι να αφρατεψει. Προσθέστε βανίλια και, στη συνέχεια, προσθέστε αυγά ένα κάθε φορά, χτυπώντας χαμηλά μέχρι να αναμιχθούν.
Σε ξεχωριστό μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, τη σόδα ψησίματος, τη σκόνη μπεικιν και το αλάτι. Ξεκινώντας να ρίχνετε το μείγμα αλευριού, προσθέστε το αλεύρι και το ξυνόγαλο (εναλλάσσοντας το ένα μετά το άλλο) στο μείγμα ζάχαρης / αυγού σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν όλα ανακατεύονται, ξύστε το μπολ με το χέρι.
Ρίξτε το μείγμα στα ταψιά και ψήστε για 25-30 λεπτά, έως ότου μια οδοντογλυφίδα που έχει εισαχθεί στη μέση βγει καθαρή.
Βάλτε στο ψυγείο .
Καραμέλα βουτύρου επίστρωσης:
1 1/2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1/4 φλιτζάνι βούτυρο (συν 2 κουταλιές της σούπας για αργότερα)
1/4 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Βήματα:

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατέψτε όλα τα συστατικά εκτός από τη βανίλια και τα επιπλέον 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Ζεσταίνουμε πάνω από τη μέση και βράζουμε. Ανακατεύοντας συχνά για να αποφευχθεί το κάψιμο, αφήστε το μείγμα να βράσει για ένα λεπτό. (Χρησιμοποιώ πραγματικά ένα θερμόμετρο καραμέλας και το αφήνω να φτάσει τους 110 βαθμούς, αλλά αν δεν το έχετε, βεβαιωθείτε ότι το βράζετε για ένα γεμάτο λεπτό).
Βγάλτε από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια και τις 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Αφήστε να κρυώσει το μείγμα, αλλα περιστασιακά ανακατεύετε έντονα, έως ότου είναι ακόμη ζεστό (αλλά όχι καυτό) και έχει πήξει αρκετά για να απλωθεί. Απλώστε το πάνω στην 1 βάση που κάναμε βάλτε την άλλη από πάνω και καλύψτε το κέικ με την κρέμα. Αφήστε το να κάτσει εντελώς πριν το κόψετε στο κέικ. (Εάν κάνατε 3 βάσεις θα κάνετε το αντίστοιχο)

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι από το  the drpopr

Προηγούμενο άρθροΑξεπέραστη συνταγή για λαχανοντολμάδες με κουκουνάρι και άνηθο
Επόμενο άρθροTα πιο υπέροχα τυροπιτάκια κουρού με γιαούρτι και αρωματικά!!!