Γεμιστά ΣΟΥ με αμύγδαλο

Υλικά

1 φλιτζάνι νερό
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Τσίμπημα ζάχαρης
Τσίμπημα αλατιού
1 φλιτζάνι αλεύρι
Θερμοκρασία δωματίου 3 αυγών
Φέτες αμυγδάλου

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
6 κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
1/2 κούπα φρέσκο γάλα
3 κρόκοι αυγών χτυπημένοι
1 κ.σ. βούτυρο
λίγο αλάτι

Εκτέλεση

1) Σε μια κατσαρόλα που βάζουμε στη φωτιά σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε νερό, βούτυρο, ζάχαρη και αλάτι, ανακατεύουμε και αφήστε όλα να συνδυάσουν και βράστε,

στη συνέχεια κλείστε τη φωτιά και βάλτε το αλεύρι μαζί και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια ωραία σταθερή ζύμη, στη συνέχεια ξαναβάλτε στη φωτιά μεσαία θερμότητας και συνεχίστε να ανακατεύετε για 2 λεπτά για να αφήσετε το υγρό έξω


2) Σε ένα μίξερ βάζουμε τη ζύμη ακόμα ζεστή και χτυπήστε σε μέτρια υψηλή ταχύτητα για 2 λεπτά και
αφήνουμε να κρυώσει.
3) Προσθέστε ένα αυγό στο μείγμα και συνδυάστε τα όλα στη συνέχεια, βάλτε το δεύτερο αυγό και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με όλα τα αυγά, όταν όλα συνδυάζονται αναμείξτε για 2 ακόμη λεπτά.


4) Βάλτε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάντε έναν κύκλο και κλείνοντας προς το εσωτερικό σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα περίπου 4 εκ απόσταση.


5) Χτυπάμε 1 ασπράδι αυγού και με μια βούρτσα αλείφουμε τα σου απο πάνω και μετά βάζουμε το αμύγδαλο σε φέτες.


6) Βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 35 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
7) Πολύ σημαντικό να αφήσετε τα Σου να κρυώσουν πριν το βγάλετε από το χαρτί, γιατί θα
κάνουν τρυπα στο κάτω μέρος εάν αφαιρεθούν ζεστά.

Ετοιμάζουμε την κρέμα.

1) Αναμιγνύουμε σε μια κατσαρόλα το άνθος αραβοσίτου, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα.
2) Βράζουμε την κρέμα σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει. Καθώς ανακατεύουμε, προσθέτουμε τους κρόκους και βράζουμε το μείγμα για 2-3 λεπτά ακόμη.
3) Ρίχνουμε το βούτυρο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει.

Κόψτε τα Σου στην μέση και μια τσάντα ζαχαροπλαστικής γεμίστε με κρέμα (εγά έκανα μια πατισιερι διαφορετική από λεει η συνταγή)

Διακοσμήστε με φέτες αμυγδάλου και ζάχαρη άχνη
Απολαύστε 😊

Προηγούμενο άρθροΚοχύλια γεμιστά με σπανάκι και ρικότα
Επόμενο άρθροΜιλφέιγ με κρέμα