Κέικ καρότου με σοκολάτα

Tο δίχρωμο Κέικ καρότου με σοκολάτα, μας δίνει τη σοκολατένια νοστιμιά μαζί με ένα αέρινο στρώμα κέικ.

Συστατικά:

1 μεγάλο καρότο (καθαρισμένο και ψιλοκομμένο)
3 ολόκληρα αυγά
1 φλιτζάνι λάδι (όχι πολύ γεμάτο)
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι 
1 κουταλάκι του γλυκού διτταθρανκικη σόδα
2 ασπράδια αυγών
3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη (εγώ χρησιμοποίησα 50%)

Εκτέλεση:

Στο μπλέντερ βάλτε το καρότο, τα αυγά και το λάδι και χτυπήστε για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα. Αδειάζετε αυτή τη μάζα σε ένα μπολ, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Αυτή τη στιγμή, προσθέστε τα ασπράδια των αυγών και ανακατέψτε απαλά. Ρίχνουμε πάνω από τη μισή ζύμη σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα.

Στην υπόλοιπη ζύμη προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Ρίξτε το πάνω από την υπόλοιπη ζύμη και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι ή μια οδοντογλυφίδα για να τa ενώσετε. Βάλτε το στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αφήστε το για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να κάνετε το τεστ με την οδοντογλυφίδα και να βγει καθαρό.

Καλή Απόλαυση

Jamie Olivier Wyse Guide Recipes

ΠΗΓΗJamie Olivier Wyse Guide Recipes
Προηγούμενο άρθροΖαμπονοτυρομπουρέκια..!!
Επόμενο άρθροΚέικ λεμονιού 🍋