Κέικ Καρύδας με Κρέμα είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Η υπέροχη γεύση καρύδας, το αφράτο κέικ και η βελούδινη κρέμα λευκής σοκολάτας δημιουργούν ένα γλυκό ψυγείου που θα λατρέψουν όλοι. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Υλικά Συνταγής
Για το παντεσπάνι καρύδας:
- Αυγά: 4 τεμ.
- Ζάχαρη: 100 γρ. (προσθέτουμε σταδιακά)
- Αλεύρι: 100 γρ.
- Μαγιά σε σκόνη (μπέικιν): 7 γρ.
- Ζάχαρη βανίλια: 7 γρ.
- Λιωμένο βούτυρο: 40 γρ.
- Νιφάδες καρύδας: 30 γρ.
- Αλάτι: μια πρέζα
Για την κρέμα λευκής σοκολάτας:
- Αυγά: 2 τεμ.
- Ζάχαρη: 100 γρ.
- Κορν φλάουρ: 40 γρ.
- Γάλα: 500 ml.
- Λευκή σοκολάτα: 70 γρ.
- Βούτυρο: 70 γρ.
Για τη συναρμολόγηση και την επικάλυψη:
- Μπανάνα: 1 τεμ. (κομμένη ροδέλες)
- Ρούμι: 1 κ.γ. (ή λικέρ)
- Τριμμένη καρύδα (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
**1. Παντεσπάνι:** Σε ένα μπολ, σπάμε τα 4 αυγά, αλατίζουμε και χτυπάμε με ένα μίξερ. Ρίχνουμε σταδιακά τα 100 γραμμάρια ζάχαρης και συνεχίζουμε να χτυπάμε έως ότου ασπρίσει το μείγμα του κέικ.
Στη συνέχεια, κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι μαζί με τη μαγιά (μπέικιν) και τη ζάχαρη βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα να ενσωματωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε στο μείγμα το λιωμένο βούτυρο και τα 30 γρ. καρύδας και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε αποσπώμενη φόρμα 20 εκ. (βουτυρωμένη με λαδόκολλα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους **180 βαθμούς** για **40 λεπτά**.
**2. Κρέμα:** Σε ένα κατσαρολάκι σπάμε τα 2 αυγά, ρίχνουμε 100 γραμμάρια ζάχαρης και χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτουμε 40 γραμμάρια κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το γάλα, ανακατεύουμε πάλι και βάζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα, να κοχλάσει και να κάνει φουσκάλες. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για να λιώσει, στη συνέχεια ρίχνουμε και τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει και αυτή.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται και την αφήνουμε να κρυώσει.
**3. Συναρμολόγηση:** Αφαιρούμε το κέικ από το τσέρκι, αφαιρούμε τη λαδόκολλα, το γυρίζουμε ανάποδα και το κόβουμε οριζόντια στα δύο. Κόβουμε την μπανάνα σε ροδέλες. Προσθέτουμε 1 κ.γ. ρούμι (ή λικέρ) μέσα στην κρέμα και την ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να κρεμώσει πάλι.
Κρατάμε δυο-τρεις κουταλιές από την κρέμα για την εξωτερική επικάλυψη. Την υπόλοιπη κρέμα τη στρώνουμε πάνω από το πρώτο μισό του κέικ.
Πάνω στην κρέμα στρώνουμε τις ροδέλες μπανάνας, στη συνέχεια πάλι κρέμα πάνω από τις μπανάνες και σκεπάζουμε με το άλλο μισό του κέικ. Βάζουμε το **Κέικ Καρύδας με Κρέμα** στο ψυγείο για **2-3 ώρες**.
Όταν το βγάλουμε, το αλείφουμε γύρω-γύρω με την κρέμα που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.
Αναλυτικοί χρόνοι
Προετοιμασία, ψήσιμο και ψύξη
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 65 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: 2-3 ώρες (για την ψύξη και σταθεροποίηση του γλυκού).
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Για πιο έντονο άρωμα στο **Κέικ Καρύδας με Κρέμα**, μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρούμι με λίγο εκχύλισμα καρύδας ή ζεστό εσπρέσο αν δεν σας αρέσει το αλκοόλ.
Αντί για μπανάνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομμάτια ανανά ή φράουλες, ειδικά αν σας αρέσουν τα σιροπιαστά με φρουτώδη γεύση, αν και αυτό δεν είναι σιροπιαστό.
Για πιο πλούσια γεύση, αντικατέστησε τη λευκή σοκολάτα με κουβερτούρα γάλακτος, μετατρέποντας το κέικ σε σοκολατένια γλυκά.









