Κέικ Τυριού με γλάσσο λεμονιού
Ένα γρήγορο κεικ που απλά λιώνει στο στόμα. Υπέροχο με ευχάριστη κρεμώδη γεύση.
Αυτό το κεικ παρασκευάζεται από τα πιο απλά προϊόντα που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα.
Ενα κεικ που τρώγεται στη στιγμή, και όποιος το δοκιμάσει ζητάει τη συνταγή.
Υλικά:
Βούτυρο – 150 γραμμάρια
Τυρί κότατζ μικρό (5-9%) – 250 γραμμάρια
Αυγά – 3 τεμάχια
Ζάχαρη – 250 γραμμάρια
Ζάχαρη βανίλιας – 2 κουταλάκια του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ – 2 κουταλάκια του γλυκού
Αλάτι – μια πρέζα
Αλεύρι – 150-250 γραμμάρια (ανάλογα με την περιεκτικότητα σε υγρασία του τυριού cottage)
Γλασσο
Ζάχαρη άχνη – 100 γραμμάρια
Χυμός λεμονιού ή πορτοκαλιού – 2 κουταλιές της σούπας. κουτάλια
Νερό (αν χρειάζεται) – θα πρέπει να κάνει ένα χοντρό φοντάν
Εκτέλεση:
Παίρνουμε ένα μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, μια πρέζα αλάτι και χτυπάμε τα πάντα με το μίξερ για 2-3 λεπτά.
Προσθέστε τυρί κότατζ (μικρό), χτυπήστε για άλλα 1-2 λεπτά. Προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Λιπάνετε το ταψί με φυτικό λάδι, απλώστε τη ζύμη, ισοπεδώνοντάς την σε όλη τη φόρμα. Το στέλνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 50 λεπτά.
Αφήνουμε το κεικ να κρυώσει λίγο.
Φτιάχνοντας το γλάσο
Παίρνουμε ένα καθαρό μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού, το νερό και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Περιχύστε το έτοιμο γλάσο πάνω από το πάνω μέρος του κέικ.
Το νόστιμο κεικ είναι έτοιμο! Μένει μόνο να φτιάξουμε τσάι ή καφέ.
Καλή κατανάλωση του κέικ!
ΠΗΓΗ: Gulya Gladkih