Το Κέικ λεμονιού είναι μία κλασική αξία για τον πρωινό καφέ ή για απογευματινό γλυκό. Η έντονη γεύση του λεμονιού και η απίστευτα αφράτη υφή του το κάνουν ακαταμάχητο. Η προσθήκη του ανθρακικού αναψυκτικού το κάνει τόσο ελαφρύ και νόστιμο που δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο! Εγώ το λατρεύω!

Συστατικά

για το κέικ
1-1 / 2 φλιτζάνια βούτυρο μαλακό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
5 μεγάλα αυγά
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζάνι σόδα (7UP – Sprite)
για το Γλάσσο
1-1 / 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι 
1 έως 2 κουταλιές σούδα 7UP ή Sprite
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμόνι προαιρετικά

Οδηγίες

για το κέικ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °.
Βουτυρώστε και αλεύρωστε ένα 25 εκ. φόρμα για κεικ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέστε αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπάτε καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Χτυπήστε το χυμό λεμονιού και την βανίλια.
Προσθέστε αλεύρι εναλλάξ με την 7UP, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Μεταφέρετε το μείγμα στην φόρμα.

Ψήστε τα 65-75 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχει εισαχθεί στο κέντρο.
Αφήστε να κρυώσει στην φόρμα για 20 λεπτά πριν το βγάλετε από το φούρνο για να κρυώσει εντελώς.
για το λούστρο
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη άζνη, το χυμό λεμονιού και αρκετό 7UP για να φτάσετε στην επιθυμητή συνοχή(πήξη).
Εάν θέλετε, ​​ανακατεύετε και ξύσμα λεμονιού.
Απλώστε το πάνω από το κέικ.

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κέικ λεμονιού σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Η υφή του κέικ: Η προσθήκη του αναψυκτικού με ανθρακικό είναι το μυστικό για να γίνει το κέικ σας απίστευτα αφράτο. Μην το παραλείψετε!
  • Το βούτυρο: Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να μπορέσετε να το χτυπήσετε σωστά με τη ζάχαρη και να αποκτήσει την κρεμώδη υφή που θέλουμε.
  • Η οδοντογλυφίδα: Για να βεβαιωθείτε ότι το κέικ σας έχει ψηθεί μέχρι μέσα, κάντε το τεστ με την οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή, το κέικ είναι έτοιμο. Αν έχει υλικό πάνω της, χρειάζεται λίγο ακόμα ψήσιμο.

Καλή Επιτυχία

Credit to plattertalk.com