Κέικ μήλου και σίκαλης

Υλικά

1/3 φλιτζάνι (75g) ανάλατο βούτυρο
¾ φλιτζάνι (150g) ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι πλήρες γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
2 Μήλα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα
1 μεγάλο αυγό
½ εκχύλισμα βανίλιας κουταλάκι του γλυκού
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι αλεύρι σίκαλης
½ φλιτζάνι (50g) αμυγδαλα με την φλουδα χτυπημένα στο μπλεντερ
2 ½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
πρέζα αλάτι
1 ½ κουταλιά της σούπας βρώμη για διακόσμηση

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Βουτυρώνουμε μία μεσαία φόρμα για κέικ, στρώστε το με χαρτί ψησίματος και βουτυρώστε επίσης το χαρτί.
Βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να λιώσει το βούτυρο. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι σίκαλης, τα τριμματα αμυγδάλου, το μπεικιν, την κανέλα και το αλάτι.

Προσθέτουμε τα υλικά από την κατσαρόλα, τα τριμμένα μήλα, το αυγό, τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Μεταφέρετε στην φόρμα και πασπαλίστε απο πάνω με το μείγμα με τη βρώμη.
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει και ένα καλαμάκι που εισάγεται στο κέικ βγαίνει καθαρή. Αφήστε να κρυώσει στην φόρμα για 25 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε προσεκτικά και μεταφέρετε σε μια πιατελα για να κρυώσει εντελώς. Ξεφλουδίστε προσεκτικά το χαρτί και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: technicolorkitcheninenglish.blogspot.com

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ μαύρης σοκολάτας, αχλαδιού και φυστικιού
Επόμενο άρθροΓλυκό Ψυγείου με μπισκότα και μαρμελάδα φράουλα