Το Κέικ μήλου με κρέμα είναι ένα γλυκό που έχει όλα όσα ψάχνουμε: υπέροχη γεύση, ζουμερή υφή και εντυπωσιακή εμφάνιση. Μπορεί να φαίνεται περίπλοκο, αλλά η συνταγή είναι τόσο απλή, που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά!
Υλικά
Για το κέικ:
- 2 Αυγά
- 120 γρ. Ζάχαρη
- 2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
- Βανιλίνη
- 120 ml Γάλα
- 250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. Βούτυρο, μαλακωμένο
- 3 Μήλα
Για την κρέμα:
- 1 Αυγό
- 50 γρ. Ζάχαρη
- 15 γρ. Κορν φλάουρ
- 250 ml Γάλα
Εκτέλεση
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο κέικ.
1. Ξεκινάω φτιάχνοντας την κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω το αυγό, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. τα χτυπάω καλά με ένα σύρμα και προσθέτω το γάλα. το βάζω σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. μόλις είναι έτοιμη, την αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύω με ένα σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανιλίνη. δεν χρειάζεται να χτυπήσω πολύ, απλά να ανακατευτούν καλά.
3. Ρίχνω το γάλα και το μαλακωμένο βούτυρο στο μπολ και ανακατεύω.
4. Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτω στο μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να έχω μια αρκετά πηχτή ζύμη.
5. Καθαρίζω τα μήλα, αφαιρώ τα κουκούτσια και τα ψιλοκόβω.
6. Σκεπάζω ένα ταψί με λαδόκολλα (ή το αλείφω με λίγο βούτυρο) και μοιράζω ομοιόμορφα τα ψιλοκομμένα μήλα στον πάτο.
7. Περιχύνω τα μήλα με τη ζύμη του κέικ, φροντίζοντας να απλωθεί παντού.
8. Απλώνω από πάνω την κρέμα που έχει κρυώσει.
9. Ψήνω το κέικ στους 180°C για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο.
10. Μόλις το κέικ κρυώσει, το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη. αν σας αρέσει ο συνδυασμός μήλου και κανέλας, μπορείτε να ανακατέψετε την άχνη ζάχαρη με λίγη κανέλα και να πασπαλίσετε.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:
- Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 20 λεπτά.
- Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 30-35 λεπτά.
- Συνολικός Χρόνος: Περίπου 50-55 λεπτά.
- Επιπλέον Χρόνοι: Αναμονή για να κρυώσει η κρέμα και το κέικ.
Χρήσιμα Tips για το Τέλειο Κέικ Μήλου
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κέικ μήλου με κρέμα σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Κρέμα: Για ακόμα πιο ωραίο άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα από ένα λεμόνι στην κρέμα, ενώ τη φτιάχνετε.
- Ζύμη: Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μίξερ για τη ζύμη. Με ένα απλό σύρμα θα έχετε το ίδιο καλό αποτέλεσμα, καθώς δεν θέλουμε να χτυπήσουμε πολύ τα υλικά.
- Πασπάλισμα: Προσθέστε την άχνη ζάχαρη και την κανέλα μόνο όταν το κέικ έχει κρυώσει εντελώς, για να μη λιώσουν.










