Κέικ Μήλων

Υλικά

3 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
100 ml ηλιέλαιο
70 ml γάλα
130 γρ. γιαούρτι
250 γρ. αλεύρι 00
16 γρ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ.σταφίδες
1 μήλο κομμένο σε φετάκια

Για την καραμέλα
100 γρ. ζάχαρη
8 γρ. βούτυρο
70 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ σπάμε τ αυγά ρίχνουμε το αλάτι και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι ν ασπρίσει και ν αφρατέψει το μείγμα.Στη διάρκεια του χτυπήματος ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, το γιαούρτι και ανακατεύουμε τώρα με το σύρμα καλά.Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, το μπέικιν ανακατεύουμε με το σύρμα καλά και ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.Ρίχνουμε τις σταφίδες και αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα του κέικ.Βάζουμε από πάνω γύρω γύρω τα φετάκια του μήλου όρθια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.

Αναποδογυρίζουμε και ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.
Σ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και λιώνουμε τη ζάχαρη.Προσοχή δεν θέλουμε να μας καεί.Ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει ανακατεύοντας συνεχώς.
Τέλος ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος.Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.Περιχύνουμε το κέικ και είναι έτοιμο να το σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!!!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜαλακό και ζουμερό κρέας “Ακορντεόν” στο γιορτινό τραπέζι 🔥👍🎄
Επόμενο άρθροΠίτα μελιτζάνας με κιμά μοσχάρι