Το Κέικ με Γιαούρτι και Σταγόνες Σοκολάτας είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά, γιατί είναι απίστευτα αφράτο, ζουμερό και γεμάτο γεύση! Με την προσθήκη του γιαουρτιού γίνεται πιο ελαφρύ και δροσερό, ενώ οι σταγόνες σοκολάτας δίνουν αυτή την έξτρα γλυκιά πινελιά που όλοι λατρεύουμε. Εγώ το φτιάχνω συχνά για τα εγγονάκια μου και πάντα εξαφανίζεται αμέσως!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κέικ με Γιαούρτι και Σταγόνες Σοκολάτας
Πόσο υπέροχο είναι να φτιάχνεις ένα γλυκό για τα αγαπημένα σου πρόσωπα! Αυτό το Κέικ με Γιαούρτι και Σταγόνες Σοκολάτας είναι το ιδανικό κέρασμα για τα εγγονάκια (και όχι μόνο!), γιατί γίνεται αφρός, τόσο μαλακό και νόστιμο που θα τους ξετρελάνει! Είναι μία απλή συνταγή που θα μοσχομυρίσει το σπίτι και θα φέρει χαμόγελα.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτό το αφράτο Κέικ με Γιαούρτι και Σταγόνες Σοκολάτας θα χρειαστούμε:
- 4 Αυγά
- 1,5 φλιτζάνι του τσαγιού Ζάχαρη
- Ξύσμα από 1 Πορτοκάλι
- 2 κ.γ. Βανίλια (υγρή ή σε σκόνη)
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού Λάδι και Βούτυρο (λιωμένο, μισό-μισό, δηλαδή 1/2 φλιτζάνι λάδι και 1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο)
- 1 κεσεδάκι Γιαούρτι (200 γρ.), ό,τι λιπαρά θέλετε
- 400 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
- 1 κ.γ. γεμάτο Μπέικιν πάουντερ
- 1 φακελάκι (περίπου 100-125 γρ.) Σταγόνες σοκολάτας
Instructions
- Ξεκινάμε χτυπώντας πολύ καλά τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά-σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά, ακολουθώντας τη σειρά που αναγράφονται στη συνταγή.
- Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder. Χτυπάμε απαλά με το μίξερ για λίγο, και έπειτα ολοκληρώνουμε το ανακάτεμα με μια μαρίζ. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας στο μείγμα, κρατώντας μια μικρή ποσότητα για να τις ρίξουμε από πάνω πριν το ψήσιμο.
- Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, σε θερμοκρασία που κυμαίνεται ανάλογα με τον φούρνο μας, για περίπου σαράντα πέντε λεπτά, ή μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει όμορφα.
Η Συνταγή είναι της κας Marina Hatzidaki
Notes
Tips για το Τέλειο Κέικ με Γιαούρτι και Σταγόνες Σοκολάτας
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κέικ με Γιαούρτι και Σταγόνες Σοκολάτας σας αφρός! Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά σας είναι σε θερμοκρασία δωματίου, αυτό βοηθάει το κέικ να γίνει πιο αφράτο. Μην παραχτυπάτε το μείγμα αφού προσθέσετε το αλεύρι, απλά ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά, γιατί αλλιώς το κέικ μπορεί να γίνει σκληρό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σταγόνες κουβερτούρας ή γάλακτος, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για ένα ακόμα πιο πλούσιο άρωμα πορτοκαλιού, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο χυμό πορτοκαλιού στο μείγμα.