Υλικα:
3 αυγά μεγάλα

100 γρ. γιαούρτι (όχι στραγγιστό)

25 γρ. βούτυρο λιωμένο (ή ελαφρύ ελαιόλαδο) + λίγο ακόμα για το ταψάκι και την επιφάνεια της πίτας

300 γρ. ανθότυρο,θρυμματισμένο

100 γρ. φέτα,θρυμματισμένη

80 γρ. μέλι θυμαρίσιο,χλιαρό για να είναι ρευστό

2 καψουλάκια βανιλίνης

1 κ.γλ.κανέλα

100 γρ. φαρίνα που φουσκώνει + λίγο ακόμα για το ταψάκι

1/2 κ.γλ. μπέικιν

1 κ.γλ. σουσάμι για την επιφάνεια

Για το γαρνίρισμα
Μέλι θυμαρίσιο Κανέλα :

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις (ή στον αέρα)Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά,το γιαούρτι, το μέλι, την βανιλίνη και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.Προσθέτουμε το βούτυρο, το ανθότυρο και την φέτα και ανακατεύουμε και πάλι.Τέλος, προσθέτουμε σε δύο δόσεις την φαρίνα και το μπέικιν.

Αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε ελαφρά το ταψάκι.Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και περιχύνουμε με λίγο βούτυρο λιωμένο (ή ελαιόλαδο).Πασπαλίζουμε με σουσάμι και βάζουμε στον φούρνο, στην μεσαία σχάρα.Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι απέκτησε ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα κι ότι έχει ψηθεί εσωτερικά (δοκιμάζουμε όπως τα κέικς με ένα μαχαίρι ή ξυλάκι για σουβλάκια).!!

Καλή Επιτύχια

Credit to Xristina Gewrgiopoulou

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι με αγκινάρες στην κατσαρόλα
Επόμενο άρθροΤα τετράγωνα Donuts…