Συστατικά
3 φλιτζάνια αλεύρι
¼ κγ αλάτι
1 κούπα ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας μπεικινγκ παουντερ
1½ φλιτζάνι γάλα
2 αυγα
2 κουταλάκια βανίλια
4 κσ βούτυρο λιωμένο
220 gr βούτυρο, μαλακό
1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
1 κσ κανέλα
⅔ φλιτζάνια καρύδια προαιρετικά

για το Γλασσο:
2 φλιτζάνια ζάχαρη                                                                                  4-5 κσ γάλα
1 κγ βανίλια

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Με ένα ηλεκτρικό μίξερ ή μίξερ βάσης, χτυπήστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπεικινγκ παουντερ , το γάλα, τα αυγά και τη βανίλια. Μόλις συνδυαστούν καλα, ανακατεύετε αργά σε 4 κσ λιωμένο βούτυρο. Ρίξτε το μείγμα σε ένα βουρωμένο ταψάκι  20 × 30 εκ.
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, ανακατέψτε το μαλακωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και τα καρύδια αν τα βάλετε. Ρίξτε σε κουταλιές ομοιόμορφα πάνω από το κέικ καλύτερα στο ταψάκι.

Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι και στροβιλίστε πάνω από το κέικ.
Ψήστε για 25-30 λεπτά ή έως ότου μία οδοντογλυφίδα βγαίνει σχεδόν καθαρή από το κέντρο του.
Κάντε το γλάσο προσθέτοντας τη σκόνη ζάχαρης, γάλα και βανίλια σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ. Ανακατέψτε μέχρι να γίνουν σαν ρευστή κρέμα και ρίξτε πάνω από το ζεστό κέικ. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Προηγούμενο άρθροΜακαρονάδα PrimaVera
Επόμενο άρθροΑυτή η μαγική λευκή σκόνη, μπορεί να κάνει κυριολεκτικά θαύματα εκτός από τη μαγειρική