Με υλικά που είναι πάντα στο σπίτι! Οποιαδήποτε νοικοκυρά μπορεί να το φτιάξει! Το κέικ γίνεται μαλακό, πορώδης και πολύ νόστιμο.
Το μυστικό είναι πολύ απλό, δείτε μόνοι σας.

✅Συνταγή:

Αλεύρι -200 γρ.
Μπέικιν πάουντερ -1 κουτ.γλ
Γάλα -100 ml.
Ζάχαρη -120 γρ.
Αυγό – 2 τεμ.
Φυτικό λάδι -80 ml.
Αλάτι -1/4 κουτ.
Μαρμελάδα – 300 γρ.

✅Εκτέλεση:

Αρχικά, ετοιμάζουμε τη ζύμη. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ 200 γραμμάρια αλεύρι και προσθέτουμε 1 κουτ. μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Σπάμε 2 αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε 120 γραμμάρια ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι και χτυπάμε με ένα σύρμα.
Ρίξτε τώρα 100 ml γάλα και προσθέστε 80 ml φυτικό λάδι.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Έτσι βγαίνει η ζύμη.
Ας το χωρίσουμε σε 2 ίσα μέρη. Παίρνω ένα ταψί, το μέγεθος του ταψιού μου είναι 27 εκ. επί 15 εκ., το σκεπάζω με χαρτί ψησίματος και
το αλείφω με βούτυρο. Ρίχνουμε τη μισή ζύμη και την ισιώνουμε.

Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Τώρα βγάζουμε τη φόρμα και προσθέτουμε τη γέμιση. Αυτό κάνει τη ζύμη πιο πυκνή και συγκρατεί τη γέμιση.
Ως αποτέλεσμα, η γέμιση θα παραμείνει στη μέση. Ως γέμιση παίρνουμε μαρμελάδα, μαρμελάδα ό,τι έχουμε στο σπίτι.

Γεμίζουμε με το δεύτερο μισό της ζύμης και βάζουμε στο φούρνο, ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο τσεκαρουμε και με μαχαιρακι
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε μερίδες. Το κόψιμο δείχνει ότι η γέμιση παραμένει ακριβώς στη μέση.
Κόβω το κέικ όσο είναι ακόμα ζεστό, οπότε η μαρμελάδα στάζει λίγο. Απαλό, αφράτο και πολύ νόστιμο.

Καλή όρεξη ❤️

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό κρασάτο στο φούρνο
Επόμενο άρθροΣαλάτα φασολιών…είναι εξωφρενικά νόστιμη