Γλυκό ψυγείου “αυγά-μάτια”

Μια πανδαισία γεύσεων και υφών!

  • Η κρέμα Γιώτης: Πλούσια και βελούδινη, με υπέροχη γεύση βανίλιας, αγκαλιάζει τα ροδάκινα και δίνει στο γλυκό μια αέρινη υφή.
  • Ζελέ λεμονιού: Δροσιστικό και ξινό, προσθέτει μια πινελιά φρεσκάδας και ισορροπεί τη γλυκύτητα της κρέμας και της κομπόστας.
  • Ροδάκινα κομπόστα: Ζουμερά και τρυφερά, δίνουν στο γλυκό μια φρουτώδη γεύση και υφή.

Εντυπωσιακό σερβίρισμα:

  • Μπορείτε να σερβίρετε το γλυκό σε ατομικά μπολάκια ή σε μια μεγάλη φόρμα.
  • Διακοσμήστε με φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες, βατόμουρα ή μύρτιλλα.
  • Πασπαλίστε με τριμμένη καρύδα ή ξυσμα λεμονιου για μια πιο πλούσια γεύση.

Συνοψίζοντας:

Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι μια εύκολη, δροσερή και γευστική επιλογή για κάθε περίσταση. Σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα σας δροσίσει τις ζεστές ημέρες.

Σας προτείνω να το δοκιμάσετε!

Συστατικά:

2 πακέτα ζελέ λεμόνι
1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ βουτηγμένα σε Baileys.

Κρέμα βανίλιας
εγώ χρησιμοποίησα το μείγμα Γιώτη) γάλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού.
1 βάζο βερίκοκα
300 gr κρέμες γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας μείγμα αχνης ζάχαρης και ξύσμα λεμονιού.

Μέθοδος:

Φτιάχνετε ένα πακέτο ζελέ λεμονιού και το ρίχνετε στο πιάτο το βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε να σφίξει.
Μόλις σταθεροποιηθεί το ζελέ, τοποθετήστε πάνω από το ζελέ μια στρώση μπισκότα σαβουαγιάρ που έχουν βουτήξει στο baileys.

Ετοιμάστε την κρέμα

Για την κρέμα βανίλιας (εγώ χρησιμοποίησα το μείγμα Γιώτης) πρόσθεσα γάλα και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και λίγο ξύσμα λεμονιού.
Αφήστε τη να κρυώσει για 10 λεπτά και περιχύστε τη στρώση μπισκότων.

Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο και αφήστε την κρέμα να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον μία ώρα.
Αφαιρέστε από το ψυγείο και προσθέστε μια στρώση από μισά βερίκοκα.
Φτιάξτε το άλλο πακέτο ζελέ λεμονιού και ρίξτε το πάνω από τη στρώση βερίκοκου, επιστρέψτε στο ψυγείο και αφήστε το ζελέ να σταθεροποιηθεί εντελώς.


Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη, τοποθετήστε την ως επάνω στρώση και διακοσμήστε με λίγο ξύσμα λεμονιού!

Τόσο δροσιστικό και νόστιμο, απολαύστε το!

Η Συνταγή είναι της Diana Crisafis

 

Προηγούμενο άρθροΡολά κοτόπουλου γεμιστά με τυρί και ζαμπον, συνοδευμένα από πατάτες.
Επόμενο άρθροΜαγικά σιροπιαστά: 2 υλικά, 0 δυσκολία, 100% απόλαυση!