Πλούσια και βελούδινη, με υπέροχη γεύση βανίλιας, αγκαλιάζει τα ροδάκινα και δίνει στο γλυκό μια αέρινη υφή. Δροσιστικό και ξινό, προσθέτει μια πινελιά φρεσκάδας και ισορροπεί τη γλυκύτητα της κρέμας και της κομπόστας. Ζουμερά και τρυφερά, δίνουν στο γλυκό μια φρουτώδη γεύση και υφή.

Συστατικά:

2 πακέτα ζελέ λεμόνι
1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ βουτηγμένα σε Baileys.

Κρέμα βανίλιας
εγώ χρησιμοποίησα το μείγμα Γιώτη) γάλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού.
1 βάζο βερίκοκα
300 gr κρέμες γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας μείγμα αχνης ζάχαρης και ξύσμα λεμονιού.

Μέθοδος:

Φτιάχνετε ένα πακέτο ζελέ λεμονιού και το ρίχνετε στο πιάτο το βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε να σφίξει.
Μόλις σταθεροποιηθεί το ζελέ, τοποθετήστε πάνω από το ζελέ μια στρώση μπισκότα σαβουαγιάρ που έχουν βουτήξει στο baileys.

Ετοιμάστε την κρέμα

Για την κρέμα βανίλιας (εγώ χρησιμοποίησα το μείγμα Γιώτης) πρόσθεσα γάλα και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και λίγο ξύσμα λεμονιού.
Αφήστε τη να κρυώσει για 10 λεπτά και περιχύστε τη στρώση μπισκότων.

Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο και αφήστε την κρέμα να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον μία ώρα.
Αφαιρέστε από το ψυγείο και προσθέστε μια στρώση από μισά βερίκοκα.
Φτιάξτε το άλλο πακέτο ζελέ λεμονιού και ρίξτε το πάνω από τη στρώση βερίκοκου, επιστρέψτε στο ψυγείο και αφήστε το ζελέ να σταθεροποιηθεί εντελώς.


Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη, τοποθετήστε την ως επάνω στρώση και διακοσμήστε με λίγο ξύσμα λεμονιού!

Τόσο δροσιστικό και νόστιμο, απολαύστε το!

Η Συνταγή είναι της Diana Crisafis

 

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με πατάτες γιαχνί: Το απόλυτο μαμαδίστικο φαγητό
Επόμενο άρθροΜαγικά σιροπιαστά: 2 υλικά, 0 δυσκολία, 100% απόλαυση!