Κέικ με μαρμελάδα και σοκολάτα

Χρειάζεσαι:

200 γρ αλεύρι
250 γρ ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κακάο
1,5 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
50 ml λάδι
300 ml ανθρακούχο νερό
120 γρ μαρμελάδα βερίκοκο

Χρειάζεται ακόμα:

200 γρ μαρμελάδα βερίκοκο

Γλασσο:

200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτουρα
60 ml λάδι

Παρασκευή:

1. Στρώνουμε ένα ταψί 35 εκ. x 20 εκ. με χαρτί ψησίματος. Ανάβουμε το φούρνο να ζεσταθεί στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέστε τη μαρμελάδα, το λάδι και το ανθρακούχο νερό. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά με ένα σύρμα. Ρίχνουμε το μισό από το μειγμα μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί και ψήνουμε αρκετή ώρα για να πιάσει η κρούστα.

2. Όσο ψήνεται η κόρα, βάζετε 200 γρ μαρμελάδα βερίκοκο σε μια μικρή κατσαρόλα και τη μαλακώνετε σε μέτρια φωτιά.
Όταν σχηματιστεί η κρούστα στη ζύμη, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το αλείφουμε με μαρμελάδα. Ρίξτε την άλλη μισή ζύμη πάνω από τη μαρμελάδα και επιστρέψτε για να ψήσετε το κέικ.

3. Βγάζουμε το ψημένο κέικ (δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα αν είναι ψημένο) από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει όσο να ετοιμάσουμε το γλάσο.

4. Γλάσο:
Σπάμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε λάδι και αφήνουμε τη σοκολάτα να λιώσει σε μέτρια θερμοκρασία
ανακατεύοντας συνεχώς. Περιχύνουμε το κέικ με τη λιωμένη σοκολάτα και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά
το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα. Κόβουμε το κέικ σε κύβους και σερβίρουμε.

Εύκολη προετοιμασία για ένα πολύ νόστιμο κέικ…

ΠΗΓΗ: vericinirecepti.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΨητά σπαράγγια σαλάτα με ντομάτα και βασιλικό και χαλούμι
Επόμενο άρθροΣπιτικό ζαχαρουχο γάλα.