Αυτή η συνταγή για κέικ με σμέουρα είναι εύκολη και γρήγορη, και το αποτέλεσμα είναι ένα αφράτο και γευστικό κέικ ιδανικό για κάθε περίσταση.

Υλικά:

4 αυγά
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
2-3 κουταλιές σούπας λάδι άοσμο
3-4 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
1,5 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας άμυλο πατάτας
200-300 γραμμάρια σμέουρα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα (προαιρετικό)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 20-24 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το λάδι και τη βανίλια (αν χρησιμοποιείτε) και χτυπήστε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και το άμυλο.
Σιγά σιγά προσθέστε τα ξηρά υλικά στο υγρό μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μην ανακατέψετε υπερβολικά.
Ρίξτε περίπου τη μισή ζύμη στη φόρμα.
Πασπαλίστε τα σμέουρα ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη.
Ρίξτε την υπόλοιπη ζύμη πάνω από τα σμέουρα.
Ψήστε το κέικ για 30-35 λεπτά, ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα καθαρή όταν την εισάγετε στο κέντρο του κέικ.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10-15 λεπτά πριν το αναποδογυρίσετε σε μια σχάρα για να κρυώσει τελείως.
Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρετε (αν θέλετε).

Συμβουλές:
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα σμέουρα με άλλα φρούτα, όπως φράουλες, κεράσια ή βατόμουρα.
Αν τα σμέουρα σας είναι κατεψυγμένα, δεν χρειάζεται να τα ξεπαγώσετε πριν τα βάλετε στη ζύμη.

Προηγούμενο άρθροΒουτυράτες κοτομπουκιές με σκόρδο
Επόμενο άρθροΤάρτα Σοκολάτας με Γλυκό του Κουταλιού Βύσσινο