Βραχάκια

Υλικά

300 γρ (22 αποξηραμένα σύκα)
250 γρ. Καρύδια (2 γεμάτα ποτήρια)
2 ασπράδια αυγών
Μισό ποτήρι κοκκοποιημένης ζάχαρης

για από πάνω
30 g λευκής σοκολάτας
Σκοτεινή σοκολάτα έως 50_60 γρ

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι τα καρύδια και τα αποξηραμένα σύκα.
Σ’ ενα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια ,ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα σύκα και τα καρύδια κι ανακατεύουμε και μετά τα ζυμώνουμε και με τα χερια να πάρουν μία συνοχή μαζας.

Με δύο κουτάλια φτιάχνω τα “βραχακια” σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και στο τέλος τα φτιάχνω και λίγο με τα χερια να να έχουν ωραίο σχήμα.

Ψήνω σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 12-13 λεπτά και όταν τα βγάλω αφήνω λίγο να κρυώσουν
Έλιωσα περίπου 50 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας και τα έβαλα σε μιά τσάντα, τρυπήσαμε το άκρο με μια οδοντογλυφίδα και φτιάχνω πάνω σε δίσκο σταγόνες σοκολάτας όσα είναι και τα βραχάκια.
Πάνω σε κάθε μια σταγόνα βάζω ένα βραχάκι.

Ραντίζω όλα τα βραχάκια με μαύρη και άσπρη σοκολάτα

Ετοιμαααααααααααααααααααααα

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

 

Προηγούμενο άρθροΘα λατρέψετε αυτό το κέικ που θα παραμείνει στον ουρανίσκο σας
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με ρύζι σε σάλτσα γιαουρτιού και φέτας