Υλικά:

2 αυγά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
125 ml γιαούρτι στραγγιστό
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (9 γρ.)
4 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
3-4 κουταλιές της σούπας σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να πήξει.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και στη συνέχεια το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το μπέικιν πάουντερ.
Τέλος, προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε απαλά.
Αλευρώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τις προσθέτουμε στο μείγμα.
Αδειάζουμε το έτοιμο μείγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.

Συμβουλές:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απλό αλεύρι, προσθέτοντας επιπλέον 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Αν θέλετε πιο έντονη γεύση σοκολάτας, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές της σούπας κακάο στο μείγμα.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς στη φόρμα πριν το ξεφορμάρετε.
Καλή απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΚέικ “Nescafe”
Επόμενο άρθροΜάφινς Σοκολάτας