Αυτό το κέικ με φρέσκα σύκα είναι μια από τις πιο νόστιμες και γρήγορες συνταγές που μπορείς να φτιάξεις. Ο συνδυασμός του κέικ με τα αλεσμένα σύκα στο μείγμα του δίνει μια απίστευτα ζουμερή υφή, ενώ η γεύση του είναι μαγευτική.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κέικ με Φρέσκα Σύκα

Κέικ με Φρέσκα Σύκα

Αυτό το Κέικ με Φρέσκα Σύκα είναι ένα πραγματικά θεϊκό και πανεύκολο γλυκό που θα σας αφήσει άφωνες. Όταν τα σύκα είναι στην εποχή τους, ώριμα και αρωματικά, αυτή η συνταγή είναι ο καλύτερος τρόπος να τα απολαύσετε, φτιάχνοντας ένα κέικ υγρό, ζουμερό και απίστευτα αρωματικό!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε (για φόρμα ή τσέρκι 20 εκ. διαμέτρου):

  • 200-240 γρ. Φρέσκα ώριμα και αρωματικά σύκα
  • 2 Αυγά
  • 100 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 80 γρ. Ηλιέλαιο
  • 50 γρ. Γάλα
  • 1 φακελάκι Βανίλια
  • 210 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γρ. Αμύγδαλα φιλέ
  • Λίγο αλάτι

Για τη διακόσμηση (προαιρετικά):

  • 2 Σύκα, κομμένα στα 4
  • Αμύγδαλα φιλέ
  • Καστανή ζάχαρη

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο κέικ.

1. Ξεκινάω να φτιάξω αυτή την πανεύκολη συνταγή, αφού πρώτα πλύνω πολύ καλά τα φρέσκα και αρωματικά σύκα. τα κόβω στα τέσσερα και τα τοποθετώ στο μούλτι.

2. Στη συνέχεια, προσθέτω τη ζάχαρη, τα αυγά, το ηλιέλαιο και το γάλα και τα χτυπάω όλα μαζί μέχρι να έχω έναν ωραίο πολτό.

3. Αδειάζω τον πολτό σύκου σε ένα μπολ, προσθέτω τη βανίλια και το αλεύρι και με μία σπάτουλα ανακατεύω πολύ καλά, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

4. Στη συνέχεια, προσθέτω το ελαφρώς καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ, ανακατεύω ξανά πολύ καλά και αδειάζω το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ ή σε ένα τσέρκι με διάμετρο 20 εκ.

5. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 175°C. τοποθετώ και στην επιφάνεια τα φρέσκα σύκα, αφού τα κόψω στα τέσσερα. πασπαλίζω με καστανή ζάχαρη και αμύγδαλο φιλέ.

6. Ψήνω το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο για 40 με 45 λεπτά. για να είμαι σίγουρος ότι είναι έτοιμο, τσεκάρω και με ένα μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό.

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το κέικ με φρέσκα σύκα σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Σύκα: Για το κέικ χρησιμοποιήστε ώριμα και αρωματικά σύκα για να δώσετε όλη τη γεύση τους στο γλυκό.
  • Αμύγδαλα: Το ελαφρό καβούρδισμα των αμυγδάλων πριν τα προσθέσετε στο μείγμα αναδεικνύει το άρωμά τους.
  • Ψήσιμο: Μην βιαστείτε να κόψετε το κέικ! Αφήστε το να κρυώσει εντελώς για να μπορέσετε να το κόψετε ομοιόμορφα και να απολαύσετε την υγρασία του.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή