Εύκολο κέικ αμυγδάλου με κρέμα.

 Αγαπημένο από τον άντρα μου,και την καλύτερη φίλη μου, που έκλεισε σήμερα τα 55 ♥ ️😊

Για το παντεσπανι :
4 ασπράδια
150 γρ ζάχαρη
1 τμχ βανίλια
200 γρ αμύγδαλο σε σκόνη (ή αλεσμένο)

Για την κρέμα:
500 ml φρέσκο ​​γάλα.
1 φακ. ΓΙΩΤΗΣ Άνθος Αραβοσίτου Βανίλια
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
5 κουταλιές της σούπας γάλα
4 κρόκους αυγών

Εκτέλεση

Για το παντεσπανι:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με ζάχαρη και μία βανίλια.
Προσθέτω 200 γρ αμύγδαλο σε σκόνη (ή αλεσμένο) και ανακατεύω. Σκεπάζουμε ένα ταψί (26 εκ.) με χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε
το μισό μείγμα, λειαίνουμε και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά.
Το βγάζω από το ταψί και το αφήνω στη σχάρα να κρυώσει μαζί με το χαρτί. Το ίδιο κάνω και με το άλλο μισό μείγμα.

Για την κρέμα:
Ετοιμάζω 500 ml φρέσκο ​​γάλα.
Ανακατεύουμε την βανίλια με την ζάχαρη, προσθέτουμε γάλα και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
Αφήνουμε το γάλα να πάρει μια βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα και ξαναβάζουμε στο μάτι της κουζίνας
ανακατεύοντας συνεχώς να βράσει και να πηξει για περίπου 1-2 λεπτό.

Καβουρδίζουμε σε ταψί 200 γρ αμύγδαλα κομμένα σε φέτες μέχρι να πάρουν χρώμα. 
Μετά τακτοποιώ: παντεσπανι, κρέμα, παντεσπανι, κρέμα και πασπαλίζω με αμύγδαλα😊

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤούρτα “η διψασμένη καλόγρια”…
Επόμενο άρθροΓιαουρτόπιτα με σταφίδες