Κέικ με κρέμα τυριού

Κέικ σε 5 λεπτά! Η διάσημη τούρτα που τρελαίνει τον κόσμο! Καλύτερη από μηλόπιτα. Αυτό το κέικ είναι πολύ απαλό και αφράτο! Αυτό το κέικ έχει εκπληκτική γεύση. Μετά από 5 λεπτά δεν έμεινε ούτε ένα κομμάτι από αυτό το κέικ. Δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτή τη συνταγή για κέικ, οι καλεσμένοι σας θα το λατρέψουν!

Υλικά

4 αυγά.
Μια πρέζα αλάτι.
Ζάχαρη 200 γρ.
Φυτικό λάδι 120 ml.
Γιαούρτι 120 ml.
Αλεύρι 300 γρ.
μπέικιν πάουντερ 8 γρ.
τυρί κότατζ 300 γρ.
ζάχαρη άχνη 3 κουτ.
1 αυγό.
Μέγεθος φόρμας 27 x 18 cm.

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά τη ζάχαρη το αλάτι και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός έως ότου το μείγμα σχεδόν ασπρίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι και ξαναχτυπάμε με το μίξερ μετά κοσκινίζουμε μέσα στο υγρό μίγμα το αλεύρι μαζί με το baking powder και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου ομογενοποιηθεί και απορροφηθεί όλο το αλεύρι.

Το μείγμα που θα μας προκύψει το αδειάζουμε μέσα σε μία φόρμα την οποία πρώτα έχουμε βουτυρώσει και στρώσει με χαρτί ψησίματος ίσιωνουμε το μίγμα με μία σπάτουλα σιλικόνης και το αφήνουμε στην άκρη.

Μετά παίρνουμε ένα μπολ αδειάζουμε μέσα το τυρί Cottage την άχνη ζάχαρη το αυγό και χτυπάμε με ενα μίξερ χειρός πάλι. Στη συνέχεια για να απορροφηθεί εντελώς και να γίνει σαν κρέμα χτυπάμε με ένα μπλέντερ χειρός το μείγμα ή το ρίχνουμε μέσα σε ένα μπλέντερ.

Η κρέμα που προκύπτει την αδειάζουμε μέσα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε γραμμές και σχέδια πάνω από το κέικ ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά βγάζουμε το κέικ αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη από το φούρνο

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΗ μπομπότα της Γιαγιάς μου αγαπημένο πρωινό
Επόμενο άρθροΚέικ Καρύδας με κρεμα και μπανάνα…θα το φτιάχνετε κάθε εβδομάδα