Κέικ στρατσιατέλα

Συστατικά

250 γρ αλεύρι 00
300 ml γιαούρτι stracciatella
3 αυγά
100 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
50 ml ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά στιγμής για επιδόρπια
50 g σταγόνες σοκολάτας

Οδηγίες

Ξεκινήστε να προετοιμάζετε το κέικ στρατσιατέλα χτυπώντας την κρυσταλλική ζάχαρη με τα αυγά, στη συνέχεια προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά τα υλικά.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το αλεύρι με το κοσκινισμένο μπέικιν πάουντερ.

Τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας (κατεψυγμένα ή αλευρωμένα για να μην βουλιάξουν). Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και αδειάζουμε μέσα τη ζύμη και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Κάντε το τεστ οδοντογλυφίδας για να ελέγξετε την ετοιμότητα.
Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει. Το κέικ στρατσιατέλα σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή Απόλαυση

Harmony Stracciatella - ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.

Προηγούμενο άρθροΚαρυδοπιτάκια χωρίς αυγά από τυροζύμη και γέμιση.
Επόμενο άρθροΛαχταριστές πατάτες ογκρατέν στο φούρνο με τυριά που λιώνουν