Αν ψάχνετε για ένα γλυκό που είναι τόσο νόστιμο όσο και γρήγορο στην παρασκευή, τότε αυτό το κέικ βανίλιας με σοκολάτα είναι η τέλεια επιλογή για εσάς! Θα το φτιάξετε σε χρόνο μηδέν και θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι. Είναι ιδανικό για τον καφέ σας, για το πρωινό ή ακόμα και για ένα κέρασμα.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κέικ Βανίλιας με Σοκολάτα

Κέικ Βανίλιας με Σοκολάτα

Φτιάξτε ένα αφράτο και γρήγορο κέικ βανίλιας με αυτή την απλή συνταγή! Ιδανικό για καφέ, πρωινό ή κέρασμα, με σταφίδες και σοκολάτα.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients

  • 5 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 3 κ.σ. λάδι
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Βανίλια (ζάχαρη βανίλιας ή υγρή εσάνς)
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (σκόνη για ψήσιμο)
  • Σταφίδες (όσο θέλεις)
  • Ψιλοκομμένη σοκολάτα (όσο θέλεις)

Instructions

    Πάμε τώρα να δούμε πώς θα φτιάξουμε αυτό το αφράτο κέικ βανίλιας με σοκολάτα:

    1. Χωρίζω τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους.
    2. Στα ασπράδια προσθέτω μία πρέζα αλάτι και αρχίζω να τα χτυπάω με το μίξερ.
    3. Σταδιακά προσθέτω τη ζάχαρη και συνεχίζω να χτυπάω μέχρι να γίνει μία σφιχτή μαρέγκα.
    4. Στη συνέχεια, προσθέτω τους κρόκους, το λάδι, το γάλα και τη βανίλια. Ανακατεύω απαλά με το μίξερ.
    5. Κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτω στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύω απαλά με μία σπάτουλα.
    6. Τέλος, προσθέτω τις σταφίδες και την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύω να πάνε παντού.
    7. Ψήνω το κέικ σε φόρμα για κέικ, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 45 λεπτά.

    Notes

    Tips για το Τέλειο Κέικ Βανίλιας με Σοκολάτα

    Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το κέικ σας ακόμα πιο αφράτο και νόστιμο. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε, ειδικά τα αυγά. Αυτό βοηθάει το μείγμα να ομογενοποιηθεί καλύτερα και το κέικ να γίνει πιο αφράτο. Μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ειδικά τα πρώτα 30 λεπτά, γιατί μπορεί να "κάτσει" το κέικ. Για να ελέγξετε αν είναι ψημένο, βυθίστε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή, τότε είναι έτοιμο!

    Έκανες αυτή την συνταγή;

    Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή