Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Kαλαμαράκια! Ποιος δεν τα αγαπάει; Αλλά ξέρω, ξέρω, το τηγάνι είναι μπελάς, κι άσε που θέλουμε και κάτι πιο υγιεινό. Αυτή η συνταγή είναι σωτήρια! Φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα, τραγανά καλαμαράκια στον φούρνο, χωρίς ίχνος τηγανιού και λαδιών. Γίνονται σαν τηγανητά, αλλά είναι πιο

Yield: 3-4 Μερίδες

Καλαμαράκια στο φούρνο σαν τηγανητά

Καλαμαράκια στο φούρνο σαν τηγανητά

Υγιεινά και τραγανά καλαμαράκια φούρνου με πανάρισμα από φρυγανιά, παρμεζάνα και μυρωδικά. Εύκολη και γρήγορη συνταγή για ορεκτικό ή κυρίως πιάτο χωρίς τηγάνι!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes

Ingredients

  • 800γρ καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες καλαμάρια
  • 150γρ αποξηραμένη τριμμένη φρυγανιά
  • 50γρ παρμεζάνα
  • 1 μεγάλο ξύσμα λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Instructions

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200C.
  2. Τοποθετήστε τα καλαμάρια σε ένα μεγάλο μπολ. ​​Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το ξύσμα, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον μαϊντανό. Ανακατέψτε με τα χέρια σας.
  3. Τώρα προσθέστε το αλάτι και ραντίστε με ελαιόλαδο από πάνω. Ανακατέψτε ξανά με τα χέρια σας.
  4. Στρώστε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίστε τα καλαμάρια από πάνω. Ραντίστε ξανά την κορυφή των καλαμαριών με ελαιόλαδο.
  5. Ψήστε στο φούρνο, στην πάνω σχάρα για 30 λεπτά.
    Καλή απόλαυση! 😊

Η Συνταγή είναι από το Lolly's Kitchen

Notes

💡ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:

  • Καθάρισμα: Βεβαιωθείτε ότι τα καλαμαράκια είναι πολύ καλά καθαρισμένα, ειδικά εσωτερικά.
  • Προσοχή στο ανακάτεμα: Ανακατέψτε καλά τα καλαμαράκια με όλα τα υλικά, ώστε κάθε ροδέλα να καλυφθεί ομοιόμορφα από την κρούστα.
  • Μην τα στοιβάζετε: Απλώστε τα καλαμαράκια σε μία μόνο στρώση στο ταψί. Αν τα βάλετε το ένα πάνω στο άλλο, θα βράσουν αντί να ψηθούν τραγανά. Ίσως χρειαστείτε δύο ταψιά.
  • Σέρβις: Σερβίρετε τα αμέσως μόλις βγουν από τον φούρνο, όσο είναι ακόμα τραγανά. Ταιριάζουν υπέροχα με λίγο φρέσκο λεμόνι.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή

 ελαφριά και μοσχοβολάνε θάλασσα και μυρωδικά.